Együttműködést írtak alá a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére

Olvasási idő:1 perc
A mai napon együttműködést írtak alá az Állatorvostudományi Egyetemen a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi oktatásának segítésére. A közös együttműködés célja, hogy a gyermekek megfelelő ismeretekre tegyenek szert az állatvédelemmel és felelős állattartással kapcsolatban, ezentúl meghirdetésre került az “Év Állatvédő Óvodája és Általános Iskolája 2022” pályázat is.
“A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péterrel, az Állatorvostudományi Egyetem rektorával, és Czibik Norbert Andrással, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójával írtam alá az Állatorvostudományi Egyetemen a mai napon” – osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán Ovádi Péter Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.
Mint írja bejegyzésében, Magyarország Kormánya által februárban indított online állatvédelmi párbeszédre azért volt szükség, hogy felmérjék a lakosság véleményét az állatvédelmet érintő kérdésekben. A kérdőívet kitöltő több mint 262 ezer fő 99.4%-a ért egyet azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni.  Ovádi Péter elmondása szerint az Agrárminisztérium minden olyan kezdeményezést támogat, amely társadalmi összefogáson alapul, és amely segít annak az ambíciózus vállalásnak a véghezvitelében, amely hazánkat öt éven belül Európa állatvédelmi élvonalába emelheti.
“Tudjuk, hogy a prevenció a legfontosabb, és a hallgatók által készített oldal nagyszerű eszköz arra, hogy népszerűsítsük a felelős állattartást a fiatalok körében is. A nemrég benyújtott állatvédelmi tárgyú törvénymódosítási javaslatban is célunk volt a gyerekek védelme, ugyanis a nagy nyilvánosság előtt elkövetett állatkínzás negatív hatást gyakorolhat a gyermekek egészséges fejlődésére” – mutatott rá arra Ovádi Péter miniszteri biztos a bejegyzésében, hogy az állatkínzások áldozatai – ha csak közvetve is – a gyermekek is lehetnek.
(Fotók: Facebook/Ovádi Péter)
magyarallatvedelem.hu

About Post Author