Noir első küldetései a gyermekotthonban sikeresek voltak! FOLYTATNÁNK!

A Kuckó Önkéntes Porgrammal és Ádány Timi Coach-csal sikeresen megvalósítottuk az első 10 alkalmat, ahol állatasszisztált csoport foglalkozást tartottunk állami gondozásban élő kislányok számára. 

A tervezett létszám 6 fő volt, ám az első pár alkalom után 8-ra bővült a csoport.

Timi így foglalta össze a foglalkozáson szerzett tapasztalatokat: 

 

Noir szuperereje rámutatott arra, hogy vannak dolgok amit nekem emberként, segítőként ki kell érdemelni, míg neki automatikusan felajánlják a gyermekotthon lakói. Ez nem más, mint a bizalom. Alkalomról alkalomra egyre többet ajándékoztak belőle számomra is a lányok, akikkel így egyre jobban formálódik a partnerség. A bizalom és a partnerség úgy gondolom elősegítheti, hogy alázattal kísérjem őket, ezáltal megtalálják saját énerejüket, hangjukat, véleményüket, határaikat, céljaikat és megoldásaikat, amik később segíthetik őket abban, hogy boldog életük legyen. Noir elvárás nélkül, szeretettel robban be közéjük, amit nagy örömmel viszonoznak, várnak hétről hétre: a puszikat, érintéseket, figyelmet, néha aktív máskor nyugodt kutya jelenlétet. Mindeközben próbálok olyan feladatokat vinni, kérdéseket feltenni ami inspirálja őket, ami segítheti őket az emberekkel való kapcsolásokban, kommunikációban is, miközben fejlődik az önbizalmuk, önértékelésük és visszajelzéseket adhatnak és kaphatnak egymástól.

 

Az utolsó alkalommal egyesületünk egyik tagja Eperjesi Zsuzsi, mint fotós is részt vett a foglalkozáson: “Borzasztóan megindító volt, hogy ott lehettem szerdán, egy óra alatt én is rengeteget tanultam. Azt hiszem életem egyik legjobb dolga, hogy életre hívtuk ezt a projektet, köszönöm nektek, hogy a részese lehetek!”

 

Az utolsó foglalkozás után elkezdtük a kiértékelést, egyeztettünk az intézményvezetőkkel és hamar megfogalmazódott bennünk, hogy nem lehetett ez az utolsó alkalom! A lányok nagyon megkedvelték Noirt, kötődnek hozzá. A jelenléte hétről-hétre egy állandóságot, biztonságot, kikapcsolódást és örömöt jelent számukra.

 

Következő célunk, hogy folytathassuk a lányokkal ezt az utat, még jobban az ő igényeikre specializálódva.

Az első 3 hónap megvalósulásához köszönünk mindent segítséget! Veletek egyÜTT tudtuk megvalósítani!

 

A következő program megvalósításához 340.000 HUF-ra van szükségünk, a befolyt összeg 100 %-át a terápiária fordítjuk.

Az utalásokat előre is köszönjük!

EB OVO Közhasznú Egyesület

Unicredit Bank 10918001-00000074-21510004

Megjegyzés: “Kuckó támogatás”

About Post Author

eredeti cikk