Újabb 12 millióval segítik a a kelet-magyarországi állatvédelmet

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány újabb 12 millió forinttal támogatja a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést. A támogatást ismét civil állatvédő ernyőszervezetek kapták. Ezzel idén csaknem 107 millió forintra emelkedett az Alapítvány kuratóriuma által megítélt állatvédelmi támogatások összege.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány közfeladatai közé tartozik az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése mellett az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása is. 2023. őszén az Alapítvány Kuratóriuma döntött arról, hogy

EGYEDI KÉRELMEK ALAPJÁN ÚJABB FORRÁSOKKAL KÍVÁNJA TÁMOGATNI A KELET-MAGYARORSZÁGON TEVÉKENYKEDŐ ÁLLATVÉDŐKET. ILLETVE A SZAPORÍTÓTELEPEKRŐL MENTETT ÁLLATOK ELHELYEZÉSÉT, EZÁLTAL A RENDKÍVÜL KÁROS SZAPORÍTÓ TEVÉKENYSÉG FELSZÁMOLÁSÁT IS.

12 millió Szabolcs-Szatmár-Beregbe és Hajdú-Biharba

A fenti vármegyékben tevékenykedő Kelet-Magyarországi Állatvédők Szövetsége (KEMÁSZ) tagszervezetei szerint csak a két vármegye területén összesen 200-225.000 kóbor, illetve gazdás, de kóborló kutya okoz mindennapos kihívást a települések vezetőinek, lakóinak és az állatvédőknek. Az Alapítvány döntése értelmében a Szövetség tagszervezetei összesen 10 millió Ft támogatást kaptak ivartalanításra.

  • PCAS Állatmentő Egyesület (3 millió Ft)
  • Nyírbátori Állatvédő Alapítvány (2 millió Ft)
  • Mancsmentő Állatvédő Egyesület (3 millió Ft)
  • Justitia Állat- és Környezetvédő Alapítvány (2 millió Ft)

Az Alapítvány emellett az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége részére 2 millió forintos támogatást utalt át. Nekik jellemzően bull jellegű, alulszocializált kutyák állategészségügyi kiadásaira, amelyek egy szaporítótelep felszámolása kapcsán kerültek gondozásukba. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban.

Közel százmilliót osztottak szét szeptemberben

Korábban hírt adtunk róla, hogy Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Vetter Szilvia PhD. bejelentette: az Alapítvány 2023-ban már döntött csaknem 95 millió forintos támogatásról, amelyből a támogatott ernyőszervezetek és a felsőoktatási intézmény ivartalanításra 39 000 000 Ft-ot, infrastruktúra-fejlesztésre 36 250 000 Ft-ot, oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényre 19 650 000 Ft-ot fordíthatnak.

A támogatott szervezetek és a támogatási összegek ekkor a következők voltak: Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége (5 MFt), a Macskavédők Országos Szövetsége (Magyar Macskavédő Alapítvány 3 MFt, Olt-Alom Állatvédő Egyesület 1 MFt, Terápiás és Segítő Macskákért Alapítvány 1 MFt), Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (MÁSZ, 35 MFt), Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ, 5 MFt), Magyar Állatvédők Országos Szervezete Egyesület (MÁOSZ, 20 MFt), Magyar Magánállatkertek és Akváriumok Egyesülete (MMAE, 10 MFt), Állatorvostudományi Egyetem (14,9 MFt). (A felsoroltak ernyőszervezetek, a tagszervezetek listája a szervezetek honlapján elérhető.

A jelenlegi támogatással együtt az Alapítvány idén eddig már csaknem 107 millió forintot szánt állatvédelmi tevékenységet végző szervezetek támogatására.

Forrás: magyarallatvedelem.hu

The post Újabb 12 millióval segítik a a kelet-magyarországi állatvédelmet appeared first on Szabadagazdi.

About Post Author

eredeti cikk