Biciklisek mentették meg a híd tartógerendáján rekedt kutyát

Olvasási idő:2 Perc, 18 Másodperc

A kutyát texasi kerékpárosok egy csoportja mentette meg, akiket egy aggódó járókelő intett le, hogy segítsenek a betonhíd tartógerendáján rekedt állatnak.

A 7 fős mentőcsapat egyik tagja a 45 éves Abbey Robinson volt, aki körülbelül 6 éve kezdett újból biciklizni, amikor egy műtét után új edzésmódot keresett. 2022. május 21-én reggel Abbey spontán módon csatlakozott egy kerékpáros csoporthoz, akik a szülővárosából, Fort Worth-ból Dallasba tartottak. De még csak alig 45 kilométert tettek meg a 124 kilométeres útból, amikor egy nő megállította őket, Grand Prairie egyik ipari negyedében.

„Megpróbált leinteni minket, és a hídra mutatott, mondván, hogy egy kutya az egyik tartógerendán rekedt, és nem tud onnan lejönni” – magyarázta Abbey.

A kerékpárosok először nem is látták a kutyát, de aztán Abbey, aki leszállt a bicikliről, és közelebb ment, megpillantotta az állat fejét. Miközben a bajba jutott állatot figyelte, véletlen a napszemüvegét is leejtette.

Fentről nem tudta pontosan megállapítani, milyen állapotban lehet a kutya, de ijedtnek és szomjasnak tűnt. „Öntöttem neki egy kis vizet a palackomból a gerendára… kétségbeesetten nézett fel ránk. Csöndben volt, és mozdulatlanul ült, csak a tekintetét fordította felénk” – mesélte Abbey.

A csoport elkezdett azon gondolkodni, hogy tudnának segíteni a kutyának. Az egyik kerékpáros, Chris Williamson leintett egy furgont, aminek a csomagterében megpillantott egy létrát, és kölcsönkérte azt a sofőrtől. A létra segítségével sikerült lemásznia az állat mellé, de csak óvatosan mozgott, nehogy tovább rontson a helyzeten.

„Nem akarta még jobban megijeszteni, ezért egy darabig csak ült mellette, és beszélt hozzá” – mesélte Abbey. „Még a sisakját is levette, és lefeküdt mellé, ezzel mutatva neki, hogy egy baráttal van dolga.”

„Miután úgy érezte, hogy eléggé megbízik benne, felkapta, és a feje fölé tartotta, hogy lenyúlhassunk érte, és biztonságba helyezzük. Ezután újra leengedtük a létrát, Chris pedig felmászott.”

Úgy tűnt, a kutya nem sérült meg, koszos volt, éhesnek és szomjasnak látszott, de egyébként jól volt. Abbey szerint a közelmúltban kölykei születhettek. Miután megmentették, az állat egy percre sem mozdult el Chris mellől. „Tökéletesen tisztában volt vele, ki mentette meg, és nagyon hálásnak tűnt” – mondta Abbey.

Mivel a kutyának nem volt mikrochipje, és nem akarták, hogy egy zsúfolt menhelyen kössön ki, felhívták a Saving Hope Rescue-t, egy kutyamentő szolgálatot, és amíg arra vártak, hogy valaki érte menjen, vásároltak némi harapnivalót a közeli kisboltban, és az árnyékban várakoztak.

Moriah Wilsonnak nevezték el a kutyát egy kerékpárosról, akit nem sokkal korábban gyilkoltak meg Austinban.

Mo egyelőre ideiglenes gondozásba került, megvizsgálták, ivartalanították, és előkészítették őt arra, hogy új otthont találjon. A Saving Hope Rescue munkatársai hősöknek nevezték a kerékpárosokat, akik aznap megmentették a kutyát.

„Nem akartunk több kutyát fogadni, mert több ideiglenes gazdira lenne szükségünk, de hogy is mondhattunk volna nemet ezeknek az irgalmas szamaritánusoknak, akik olyan hatékonyak voltak, mint a tapasztalt állatmentők? Ma egy kicsit megváltoztatták a világot” – írták Facebook oldalukon.

http://twice.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
9


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Biciklisek mentették meg a híd tartógerendáján rekedt kutyát bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk