A támogató csivava megtanítja a különleges szükségletű testvérét sétálni

Olvasási idő:2 Perc, 18 Másodperc

Ismerjd meg Mateót – egy édes mentettkutyát, aki szereti megtanítani a világot az állatprotézisekről, egy-egy magabiztos sétával.

Mateo még nem volt egy hónapos, amikor a helyiek egy görögországi autópálya szélén találták meg. Egy szemétdombon feküdt a nővérével, és hiányzott egy mancsa.

Mateo megmentői először azt hitték, hogy hiányzó mancsa születési rendellenesség lehet, de a lábán lévő hegekből hamar rájöttek, hogy amputálták.

Annak érdekében, hogy a legjobb orvosi ellátást kaphassa lábának, a mentők Mateót Görögországból egy tapasztalt németországi nevelőotthonba szállították. Veronica Pinscht itt pillantotta meg először.

Bár tudta, hogy egy speciális szükségletű kutyát nehéz lesz örökbe fogadni, főleg, hogy már két kutyája is volt otthon, Pinscht nem hagyta, hogy ez befolyásolja a döntését.

„A kezdetektől szerelmes voltam belé” – mondta Pinsch. “[A kihívás] megérte számomra.”

Pinscht hazahozta magával Mateót, és bemutatta új testvéreinek – Mojonak és Ranának.

Mojo és Rana is tragikus kezdetekből származtak, akárcsak Mateo, és azonnal összebarátkoztak új testvérükkel.

„Az első naptól fogva egy szív és lélek” – mondta Pinscht. „[Ma] a három elválaszthatatlan és védi egymást.”

A három kutya amellett, hogy odafigyelnek egymásra, szívesen tanítják egymást új készségekre és trükkökre.

Mojo például segített Mateónak megtanulni, hogyan kell kényelmesen járni az első lábprotézisén.

Mateo 6 hónapos korában kezdett lábprotézist viselni. Pinscht hamar rájött, hogy a legjobb módja annak, hogy megtanítsa Mateót az új lábának helyes használatára, ha pórázon sétáltatja.

„Ez tartotta a koncentrációban” – mondta Pinscht.

A mindig támogató testvér, Mojo ragaszkodott hozzá, hogy Mateo mellett sétáljon a protézis edzés első napján és azt követően minden nap. Ezért Pinscht úgy döntött, hogy Mojo számára is szórakoztatóvá teszi az edzést.

Pinscht rövid idő alatt megtanította Mojo-t, hogyan ragadja meg Mateo pórázát a szájával és sétáljon vele.

„Ez nagyon szórakoztató volt Mojo számára, mert integrálták az edzésbe” – mondta Pinscht. – És Mateót támogatta a kis bátyja.

Ez azt is lehetővé tette Pinschtnek, hogy Mateo elölről sétáljon, ami segített neki nyomon követni fejlődését az idő múlásával.

Mojo és Mateo számtalan ilyen sétát tett már, mióta Mateo először kezdett protéziseket viselni. És minden séta után Mojo megöleli a testvérét.

Itt meg lehet nézni egyet:

@verpinscht Mojo loves to take care of his handicapped brother during our walk. wait for then hugging ❤ #fy #fürdich #siblings #minpin #schäferhund #shepherd ♬ Surrender – Natalie Taylor

Amikor éppen nem Németországban kalandoznak, Mateo, Mojo és Rana szeretnek anyukájukkal együtt beutazni egész Európát.

„Akár Franciaországban, Londonban, Olaszországban vagy Portugáliában vagyunk, a kutyák mindig velünk vannak” – mondta Pinscht. – Szeretnek új helyeket felfedezni.

 

De nemzetközi utazásaik több célt szolgálnak. Miközben a család új helyeket fedez fel együtt, aktívan tanítanak – és normalizálják – az állatprotéziseket.

„Jó dolog megmutatni a világnak, hogy egy olyan kutya, mint Mateo, jól érzi magát az életben, és hogy az állatok számára is lehetséges protézis” – mondta Pinscht. – És az a mentőkutyák ringatóznak!

Ha lépést szeretnél tartani Mateóval, Mojoval és Ranával, kövesd őket a TikTokon .

Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
1


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A A támogató csivava megtanítja a különleges szükségletű testvérét sétálni bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk