JOGERŐS! 1 év 7 hónap letöltendőt kapott a kutyák hangszálait kivágó szaporító

A 32 éves karcagi férfi 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A szaporító az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart. Most viszont elsőként számolhatunk be a jogerős ítéletről is.

Mai napon a Szolnoki Törvényszék másodfokon járt el, annak a férfinak a büntetőügyében, akit a Karcagi Járásbíróság 2023. március 8-án társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélt.

A másodfokú bíróság azonban megváltoztatta a Járásbíróság ítéletét. A felfüggesztett börtönt letöltendő fogházra módosította, így immár

JOGERŐSEN, A FÉRFI 1 ÉV 7 HÓNAP LETÖLTENDŐT KAPOTT.

magyarallatvedelem.hu

Az elsőfokú, -márciusi- nem jogerős ítélet szerint azért, mert a kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozó vádlott, időközben elhunyt édesanyjával 2018., majd 2020. nyarán Karcagon egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton összesen 70 db kiskutya hangszálát vágatta ki azért, hogy ne, vagy csak halkan ugassanak, így a lakókörnyezetükben ne észleljék a nagyszámú kutya a tartását.

Akkor az ítéletet a férfi és a védője is tudomásul vették, de a járási ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosbításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében.

A mai ítélet viszont már jogerős.

Forrás: police.hu

The post JOGERŐS! 1 év 7 hónap letöltendőt kapott a kutyák hangszálait kivágó szaporító appeared first on Szabadagazdi.

About Post Author

eredeti cikk