A 81 éves férfi nem tud ételt venni öreg kutyájának, “majd én kifizetem”, mondja egy ifjú hang

Olvasási idő:5 Perc, 31 Másodperc

A 81 éves Corey Foster hazafelé tartott, ráncos arcán könnyek folytak végig. Szeretett volna még egy kicsit gyászolni felesége, Brenda sírjánál, de szomjas és fáradt volt.

“Holnap találkozunk, drágám” – suttogta, és egy rózsát helyezett a nő nyughelyére.

Mielőtt Brenda egy hónappal ezelőtt elhunyt, Corey úgy gondolta, nincs miért aggódnia az életben. “Mi lesz veled, miután meghalok?!” Brenda gyakran viccelődött. De az öreg Corey lesöpörte ezt, mondván, hogy ez nem fog megtörténni.

Sajnos a világ megremegett a lába alatt, miután Brenda álmában, a kezét szorongatva hunyt el. Az öregember magányossá, zavarodottá vált, mivel nem volt senki, aki gondoskodott volna róla. Ekkor lépett az életébe egy isten küldte bundás társ…

Egy délután Corey átment az utcán, miután vett egy vizes palackot. Könnyek és izzadság ömlött az arcára. Lassan sétált, mert utált hazatérni. Az üresség, ami ott terjengett Brenda halála után, kísértette.

Valahányszor Corey asztalosmunkák után hazatért, Brenda a küszöbről integetve várta őt. De most nem volt ott, hogy hazavárja. Az az űr, amit hátrahagyott a szívében, még jobban fájt.

Corey éppen az utca végéhez közeledett, amikor észrevette, hogy egy szegény öreg kutya fekszik a járdán a padon.

Az öreg megállt, és a kutyára nézett. “Jaj!” – sóhajtott fel, és felemelte.

Egy kis vizet fröcskölt a kutya arcára, és Corey szívében remény szikrázott, amikor látta, hogy a szegény állat pislog. Megpróbálta vízzel itatni, de a kutya túlságosan kimerült és beteg volt.

Corey haza akart menni. Éhes és fáradt volt, de a szegény kutya látványa nyugtalanította. Aztán észrevett egy cetlit a kutya nyakörvén: “Aki megtalálja, kérem, vigyázzon rá”. Úgy tűnt, a kölyökkutyát gazdái elhagyták.

“Gyere ide… gyere ide, fiam… gyere” – motyogta, miközben a karjába kapta a haldokló teremtményt, és az állatorvoshoz sétált.

A kutyát néhány napig kezelték. Kiderült, hogy az állat az éhség és a szomjúság miatt ájult el. Corey a kutyával maradt ebben a két napban, és gondoskodott róla. Végül majdnem az egész megtakarított pénzét arra költötte, hogy a kutya egészséges legyen. Bár az állatorvos azt javasolta, hogy adja a kutyát a menhelynek, Corey visszautasította.

“Magammal viszem!” – kiáltotta.

Corey Herkulesnek nevezte el a kutyát, és hamarosan közeli barátok lettek. Corey többé nem érezte magát magányosnak, és imádta szőrös barátja társaságát. Ám nem sokkal később újabb bajok zökkentették ki örömük világát.

“…És van 1 dollár a zsebemben…és 1 dollár a szerszámosládában…várj, hadd nézzem meg a szekrényben….” Motyogta Corey, miközben a ház minden szegletéből összeszedett némi pénzt. “Á, van 10 dollár a fiókban!”

Mivel nem értett a költségvetéshez, Corey minden pénzét élelmiszerekre és drága kutyatápokra költötte. Soha nem tervezte meg a kiadásait, és szófukar természete miatt olyan helyzetbe került, hogy a mindössze 1 dollár megtalálása jackpotnak tűnt számára.

Corey kevesebbet kezdett enni, hogy a kutyája jóllakjon és egészséges maradjon. Egy nap elvitte Herkulest a boltba, hogy vegyen kutyatápot és élelmiszert.

Végigböngészte a folyosókat, és bedobott néhány kutyatápot a kosarába, néhány bab- és kolbászkonzervvel együtt. Corey még többet akart venni, de a zsebében lévő érmék hangja a szegénységére emlékeztette.

“Ez elég lesz néhány napra” – kiáltotta, és a pénztárgéphez sétált, hogy kiegyenlítse a számláját.

“20 dollárt kérek!” – mondta a pénztáros, miután kiszámlázta a férfi bevásárolt tételeit. Tetőtől talpig végignézte Coreyt, és elvigyorodott. “Húsz dollárt kérek!” – nyögte a férfi, és a pultra koppantott.

Corey kivette a pénzt a zsebéből. Többször is megszámolta a pénzt, furcsa hitetlenkedő tekintet borította el az arcát. A pénztáros frusztrált volt.

“Uram, húsz dollár… Kérem, siessen… Ön mögött többen is vannak.”
Corey tanácstalanul nézett.

“Én… ööö… nem akarok három csomag kutyatápot… legyen inkább egy, kérem” – mondta szégyenlősen. “És nem kérek bab- és kolbászkonzervet sem.”

A pénztáros bosszús volt. “Ha nem kellettek, miért vitte el őket?” – füstölgött. “És az a kutyája.. bűzlik…! Ne hozza be még egyszer ide!”

Ezen a ponton Coreynak könnybe lábadt a szeme. Emlékezett arra, amikor Brenda intézte a bevásárlást, és mindig a kedvenc ételeivel teli szatyrokkal tért haza. Most alig engedhetett meg magának valamit, amit szeretett volna. De arra azért ügyelt, hogy legalább egy zacskó kutyatápot vegyen Herkulesnek, mert úgy érezte, hogy a kölyök most már az ő felelőssége.

“Csak 12 dollárja van, és a kutyatáp 8 dollárba kerül… A többi cucc összesen 12 dollár… Sajnálom, de nem adunk kedvezményt – vigyorgott a pénztáros.

Éppen ekkor Corey egy fiatal hangot hallott hátulról. “Majd én kifizetem!” Corey hátrafordult, és egy 11 éves fiút látott maga mögött állni, aki mosolygott.

“Te, téged ismerlek! A minap Herkulessel játszottál a parkban!” Corey könnyes szemmel kiáltott fel.

Tom örömmel bólintott, és kifizette az összes cuccot, ami Corey kocsijában volt. Még több élelmiszert és kutyatápot is vett, és mindent a félretett pénzéből fizetett ki.

“Ez nagyon kedves tőled, fiam! Hogyan fogom ezt valaha is meghálálni neked?!” Mondta Corey.

Ekkor Tom egy szokatlan kéréssel lepte meg az idős férfit, ami könnyeket csalt a szemébe.

“Hát csak adja tovább!… És minden nap hozza el Herkulest a parkba, és engedje meg, hogy játszhassak vele!” – mondta. “A kutyakajáját ezek után én állom, ígérem!”

Tom arról álmodott, hogy egyszer állatorvos lesz. Új volt a városban, miután a szüleit áthelyezték, és nem voltak új barátai. Corey örömmel engedte, hogy Tom játsszon a kutyájával.

Miután a pénztáros kinevette, Corey is rájött a pénz fontosságára. Elhatározta, hogy folytatja az asztalosmunkát, és pénzt keres belőle.

Másnap kinyitotta az ajtót, és a szomszéd gyerekeit találta a küszöbén üvöltve.

“Hé, mi az, édesek? Miért sírtok?” – kérdezte a lányokat.

Corey szerette a gyerekeket, és mivel neki és Brendának sosem volt gyereke, mindig is szeretett a gyerekek közelében lenni.

“Miért sírsz?” – kérdezte újra.

A gyerekek elmondták neki, hogy szeretnének egy kerti hintát, de az anyjuk soha nem vett nekik egyet.

Corey szomszédja, Maria egyedülálló anya volt. Dajkaként dolgozott, és a pénz, amit keresett, alig volt elég a ház fenntartására. Nem volt más választása, minthogy megtagadta, hogy hintát vegyen a gyerekeinek.

Corey a gyerekekre nézett, és Tom előző napi szavai visszhangoztak a fülében.

“Most megfizetem!” – motyogta, és a garázsába sietett, ahol elkezdett dolgozni, hogy megépítse a gyerekeknek szánt szép hintát.

Néhány nap múlva a lányoknak ajándékozta az új hintát az udvarukon. Maria nagyon örült, amikor újra mosolyogni látta a gyerekeit. De aggódott, hogy ki kell-e fizetnie az öregembernek, mert csak élelmiszert tudott venni.

“Á, ne aggódjon! Corey bácsi nem fogja ezt felszámolni neked!” Corey viccelődött. Megértette Maria tanácstalan tekintetét. Megveregette a mellkasát, és büszke volt magára, hogy valami jót tett!

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A kedvességnek nincs ára. Amikor Tom látta, hogy Corey kiszolgáltatott helyzetben van, nem tudja kifizetni a bevásárlást és a kutyaeledelt, segített neki. Cserébe megkérte Corey-t, hogy adja tovább a segítséget, ahelyett, hogy visszafizetné neki.
A világ jobb hellyé válik, ha segítünk másokon. Amikor Corey rájött, hogy a szomszédai hintát szeretnének, de az édesanyjuk nem engedhette meg magának, ingyen készített nekik egyet. Ezzel viszonozta Tom kedvességét, és továbbadta azt.


Vicces

Vicces

1


Szomorú

Szomorú
19


Imádom

Imádom
167


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
1


Érdekes

Érdekes
2

A A 81 éves férfi nem tud ételt venni öreg kutyájának, “majd én kifizetem”, mondja egy ifjú hang bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk