Retinába ég a laborból kiszabadított kutyák tekintete

Olvasási idő:56 Másodperc

Ketrecebe zárva, némaságra ítélve szenvedtek azok a kísérleti kutyák, amelyeket állatvédők szabadítottak ki laboratóriumokból. Videót is készítettek az első, szabadban tett lépéseikről.

A videó szerint az egyik kiszabadított kutya sosem látott napfényt, sosem lépett fűre, egy másik pedig sosem járt magától igazán. Mivel egész életüket bezárva, többnyire egy pincében töltötték, ketrecekben, a friss levegő élménye is kimaradt az életükből, meg például az, milyen kölyökként a saját játékaikkal játszani.

Évente körülbelül 70 ezer kutyát használnak kísérletekhez az Egyesült Államokban, és állítólag 96 százalékuk beagle, mert ők simulékony természetűek. Tesztelnek rajtuk, amit csak tudnak: kozmetikumokat, gyógyszereket, orvosi célú és más tudományos kísérleteket végeznek rajtuk.

Az egyik aktivista szerint ezeket a kutyákat addig használják, amíg csak tudják. Ha nem mentik meg őket, előbb-utóbb elpusztultak volna. Nagyon kegyetlen, hogy sok ebnek elvágják a hangszalagját, így kényszerítik őket némaságra egész életükre.

Az állatvédők egyszerűen megkérték a laboratóriumokat, hogy engedjenek el kísérleti kutyákat – és a jelek szerint szerencséjük volt.

Kampányt is indítottak, hogy újabb állatokat tudjanak kiszabadítani, erőfeszítéseiket ide kattintva lehet támogatni pénzzel. Egy appjuk is van, amely segíthet azonosítani az állatokon tesztelt termékeket. Kérik, hogy senki se vegyen ilyeneket.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
2


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Retinába ég a laborból kiszabadított kutyák tekintete bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk