Állatkölyök után jár fizetett szabadság egy norvég cégnél

Olvasási idő:50 Másodperc

Az északi országok legnagyobb norvég háziállat-ellátó cége, az 1500 főt foglalkoztató Musti csoport három napos fizetési szabadságot biztosít az alkalmazottainak, ha egy kölyökkutya vagy cica érkezik az otthonukba. A cég vezetője, David Rönnberg szerint az első néhány napban egy kölyök számára egy új otthonban létfontosságú, hogy hozzászokjon az új gazdához és a környezethez. Szerinte egy állatkölyök állandó figyelmet és feltétlen szeretetet igényel.

Henri Mäkinen, a cég marketing igazgatója szerint más cégeknek is javasolniuk kellene alkalmazottaiknak a kisállatok után járó szabadságot, mert ez hozzájárul az állatok jólétéhez. A kölyökállatok szocializációját és képzését nem lehet csak esténként vagy hétvégenként csinálni. A bébiállatok új otthonukban bizonytalannak és elveszettnek érezhetik magunkat az anyjuk és a testvéreik jelenléte nélkül.

Az első együtt töltött napok nagyon intenzívek, az álmatlan éjszakák rendkívül bizalmasak lehetnek. Ha figyelmet szentelünk és időt töltünk egy kisállattal, bizalmat építünk ki vele, ezzel megelőzhetjük a jövőbeli viselkedési zavarok kialakulását

Ha viszont egy állatot túl hosszú ideig hagyunk magára, olyan dolgokat fog tenni, ami nem feltétlenül lesz kellemes a gazdinak.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
2


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Állatkölyök után jár fizetett szabadság egy norvég cégnél bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk