A pihentetőbb alvás érdekében vidd be a hálószobádba a kutyádat

Olvasási idő:50 Másodperc

A kutyákat az ember legjobb barátjaként emlegetjük. Hűségesek, szeretőek, odaadóak és ott segítenek, ahol csak tudnak, és ez alól a nyugodt alvás sem kivétel.

Ám nem szabad elmenni amellett, hogy a nyugodt alvás milyen mértékben képes befolyásolni az ember hangulatát, teljesítőképességét. Ennek hiányában komoly problémákkal kell szembenéznünk. Egy kiegyensúlyozott és boldog kutya szuszogása képes lehet egyfajta relaxált állapotot előidézni, ami segíthet a békés éjszakák átélésében.

Sleep Review-ban közzétett tanulmány szerint a kutyák képesek elűzni a rémálmokat, valamint csökkenthetik a depresszió tüneteit. A speciálisan kiképzett kutyák például megérzik, ha a gazdájuk a rémálmok mezsgyéjére lép, és felébresztik.

Nem kell azonban feltétlen valamilyen komoly alvászavarban szenvedni ahhoz, hogy bizonyos estéken nehezebben menjen az elalvás. A stressz és a magánéleti, valamint munkahelyi problémák is gyakran akadályozzák a pihenést. Egy kutya közelsége enyhítheti a szorongást, megnyugtathat, és a sötéttől való félelem is oldódik.

Alapvetően tehát az, aki a kutyájával egy ágyban vagy egy szobában hajtja álomra a fejét, könnyebben tud elaludni, ez az alvás pedig mélyebb és pihentetőbb lesz.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
2


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A A pihentetőbb alvás érdekében vidd be a hálószobádba a kutyádat bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk