Együtt buliztak a vakvezető kölykök

Olvasási idő:1 Perc, 9 Másodperc

Vidám csaholással és boldog farokcsóválásokkal köszönthették egymást hosszú idő után először a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola ifjú növendékei Miskolcon. A kölyökkutyák ugyanis a karanténidőszak óta nem láthatták egymást, most, júniusban pedig ezért egy hatalmas és örömteli kölyöktalálkozó keretében örülhettek egymásnak újra a kutyabarátok, kölyöknevelők és a képzők is.

A vidám kölyökkutyák természetesen egy hatalmas, közös futással kezdték a napot, hogy végre csapatban is kijátszhassák magukat, majd ezután egy kis tanulás következett, ahol csapatfeladatokat oldottak meg az ebek, majd végül mindenki kipróbálhatta, milyen a kölyköket sétáltatni lefedett szemmel, látó vezető segítségével.

A találkozón mindenki kipróbálhatta, milyen a kölyköket sétáltatni lefedett szemmel © Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola
A kutyák és a nevelők közösen gyakoroltak és bemutatót tartottak © Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola

– Havi szinten szoktak találkozni, ami most az elmúlt időszakban a kialakult helyzet miatt kimaradt – mesélte a Borsnak a szervezet kommunikációs vezetője, Berta László.

A játék után együtt pihentek az árnyékban a labrador kölykök © Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola

– Ezek a találkozók fontos pontjai a képzésnek, hiszen a kölyöknevelők és a képzők ilyenkor beszélik meg a képzés részleteit, a kutyák pedig közösen gyakorolnak, futnak, nagyon szeretik – tette hozzá mosolyogva

Elmondta, remélik, hogy a következő hónapokban gond nélkül meg tudják tartani a találkozókat, hiszen ez nemcsak a kutyáknak, hanem a képzőknek is rendkívül fontos.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Együtt buliztak a vakvezető kölykök bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk