Egyre több a szorongó kutya

Olvasási idő:52 Másodperc

Egyre nő a kisállat-biztosítások esetében az olyan kárigények száma, amelyben a háziállatok szorongástól, vagy túlzott tisztálkodási kényszertől szenvednek – állítja egy brit biztosító.

A The Co-operative Insurance adatai szerint a szorongásos és viselkedési problémákhoz kötődő kárigények mintegy 80%-át kutyák miatt nyújtják be a gazdik – írja a Biztosítási Szemle.

– A mintegy 21 ezer kisállat-biztosítási ügyféllel rendelkező társaság adatai szerint a szorongáshoz és ehhez kapcsolódó betegségekhez kötődő kárigények száma hatszoros növekedést mutatott az elmúlt 3,5 évben. Az ilyen kárigények átlagos értéke egy kisállat esetében 239 font (kb. 106 000 Ft).

A benyújtott kárigények olyan betegségekhez kapcsolódtak, mint a szeparációs szorongás, az általános szorongás, valamint különböző viselkedési problémák, mint az agresszió, a szobatisztasági problémák vagy a túlzott tisztálkodás.

A Co-operative szerint a szorongás és nyugtalanság a kutyákat úgy tűnik, jobban érinti, mint a macskákat, miután a kárigények 80%-a kutyákhoz kötődik.
A gazdik egyre növekvő családi és munkahelyi kötelezettségei miatt a kisállatok körében egyre nő a szorongásos megbetegedések száma, aminek anyagi és érzelmi hatása is lehet az állattartókra – állítja a biztosító.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
1


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Egyre több a szorongó kutya bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk