A kutyák ki tudják szagolni a rákbetegséget, életet menthetnek

Olvasási idő:54 Másodperc

A kutyák már nem csak háziállatnak tökéletesek, hanem ahhoz is, hogy kiszagolják a rákbetegségeket.

Az orvosok gyakran használják az orrukat diagnosztikai eszközként, de az emberi orr képessége semmi a kutyákéhoz képest. Az ebek orrában ugyanis 300 millió érzékelősejt van szemben az emberek 5 milliójával. Emellett a kutyáknak van egy második érzékszervük is az orruk hátsó részében, amit Jacobson szervnek neveznek – írja a Mirror.

Az emberi lehelet, a vizelet és a széklet nyomokban olyan vegyi anyagokat tartalmazhat, ami az anyagcseréből származhat. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek a vegyi összetevők olyan betegségeket jelezhetnek, mint a veserák, a tüdőrák, a mellrák vagy az asztma. Egy 2011-es és 12012-es kutatás kimutatta, hogy a kutyák képesek észlelni a vastagbélrákot a székletből és a tüdőrákot a leheletből.

Most pedig arra oktatják az ebeket, hogy a vizeletmintákból legyenek képesek felismerni a prosztatarákot. Egy új tanulmánból az is kiderült, hogy a kutyák eddig 93%-os pontossággal tudták megállapítani a prosztatarákot a vizeletből, ami sokkal magasabb, mint a legtöbb laboratóriumi vizsgálat esetében. Ha valóban eredményesnek bizonyul, akkor a vizsgálatok mellett a kutyák is segíthetnek majd a rák korai felismerésében.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
3


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
2

A A kutyák ki tudják szagolni a rákbetegséget, életet menthetnek bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk