2 év után, két chippel került vissza gazdájához Igor kutya

Olvasási idő:2 Perc, 43 Másodperc

Két év után, éppen a születésnapján találta meg elveszett kutyáját egy gyomaendrődi férfi. Az Igor névre keresztelt, cane corso fajtájú ebet a lakóhelyétől mintegy 400 kilométerre fekvő, Nagykanizsa melletti Nemespátró településről hozták haza a napokban. Bencsik Attila a két év alatt, mondhatni, minden követ megmozgatott, hogy viszontláthassa kutyáját, melyet tenyésztés céljából vásárolt. A férfi jogi úton kívánja felelősségre vonni a kutya eltűnésében érintett szereplőket.

A két évvel ezelőtti eseményeket felidézve Bencsik Attila elmondta, az akkor hét hónapos kutya gyakran kicselezte őket és kislisszant a kapun. Egy alkalommal, mikor felesége a féléves kisfiukkal indult volna el, Igornak sikerült meglépnie, ám mivel a kisgyerekkel nem lehetett utána szaladni, ezért csak szökése után rövid idővel tudtak utána eredni. Azonban akkor már hiába keresték a környező utcákon, Igornak nyoma veszett.

– Versenyre készültem vele, ezért nagyon szelídnek neveltem, így bárki megfoghatta az egyébként méretes ebet. Bejelentést tettem a rendőrségen. Két évig folyamatosan kutattam a kutya után. Több helyen hirdettem is, sőt, 50, illetve 100 ezer forintos nyomravezetői díjat is felajánlottam, de senki nem jelentkezett. Abban biztos voltam, hogy a kutya nincs a városban, sőt, a megyében sem, hiszen az összes helyi állatorvost, sintért értesítettem – árulta el Bencsik Attila.

Azonban a férfi az eset után két évvel, éppen a születésnapja reggelén, kipattant az ágyból, és 7 óra 1 perckor meglátott egy hirdetést, amelyben cane corso kiskutyákat kínáltak. A fotókon a büszke apa is szerepelt, amelyben Bencsik Attila felismerni vélte egykori kutyáját.

– A hirdetést aznap reggel 7 órakor töltötték fel. Azonnal megismertem az egyedi, madár alakú fehér mellfoltját, majd telefonon érdeklődni kezdtem a kölyökkutyák, de elsősorban a szülők felől. Azzal biztattak, hogy nagyon jó kennelből származik az apa, amelyik kétéves, de törzskönyve nincs. Gondoltam van, csak az nálam – mondta a férfi.

Ezek után Bencsik Attila egy állatorvos, valamint egy kinológus (kutyagenetikával foglalkozó szakember) véleményét is kikérte, akik a fotó alapján azt mondták, azonnal forduljon a rendőrséghez, mert ez bizony 95 százalékban biztosra vehető, hogy az ő kutyája. A rendőrség közbenjárásával rövidesen kitudódott, ki volt az, aki eltulajdonította, majd 100 ezer forintért – éppen annyiért, amennyit eredeti tulajdonosa is felajánlott érte – Nemespátróra eladta a kutyát.

Az új gazda kezdetben nem szeretett volna megválni kedvencétől, amibe Bencsik Attila, az eb érdekeit nézve belement, hiszen mint mondta, egy gazdaváltás a kutyának is óriási traumát okozhat, továbbá látta, hogy Igort szeretik és jó gondját viselik. Végül egy hónap múlva értesítették a férfit, hogy külföldre mennek, és mégis visszaadják a kutyát.

Bencsik Attila elmondta, több dolog előtt is értetlenül áll az esettel kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy a kutyában mára már két csip van. Egy, amit ő maga tetetett bele és egy, amelyet az új helyen kapott az eb, mindez egymástól mindössze fél centiméterre lelhető fel Igor testében.

Kérdés, hogy az állatorvos, aki a második csipet ültette be, vajon megvizsgálta-e a kutyát, és ha igen, miért ismételte meg az azonosító behelyezését? – vetette fel a férfi.

A gazda jogi útra tereli az ügyet, felelősségre vonná az elkövetőket

Bencsik Attila elmondta, az eset jogi tisztázásával szeretne üzenni minden, kutyák eltulajdonításában részt vevő szereplőnek, hogy tetteik súlyos következményekkel járnak. Kiderült, az új gazda többször is fedeztetett a rendkívüli genetikájú ebbel, a két év alatt háromalomnyi kiskutya is született.

– A cane corso nagyon okos és erős fajta, amelynek vérvonalát felhígítva olyan utódok is születhetnek, amelyek később idegbántalmakkal rendelkezhetnek – hangsúlyozta.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
42


Imádom

Imádom
10


Unalmas

Unalmas

1


Dühítő

Dühítő
51


Érdekes

Érdekes
4

A 2 év után, két chippel került vissza gazdájához Igor kutya bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk