A pápa szerint mostoha világ az, ahol a gyermekvállalás helyét ávették a kutyák és a macskák

A pápa szerint egoista, aki nem vállal gyereket.

– Mostoha civilizáció vagyunk

– jelentette ki a katolikus egyházfő az év első szerdai általános kihallgatásán a VI. Pál Teremben. Ferenc pápától cseppet sem idegen a közvetlenség, ahogyan a gyermekekről lemondó modern tárdalalom lélekrajzát elemzi. – Önző társadalomban élünk, ahol a gyermekvállalás helyett a családok inkább kutyát és macskát tartanak. Akár megmosolyogtató is lehetne, de sajnos ez az igazság – elemezte a „demográfiai tél” okait a pápa.

Az apaság és anyaság szépségéről való lemondás embertelenné és elöregedetté teszi a társadalmakat, szenved az a nemzet, ahol nincsenek utódok.

Az egyházfő Szent József közbenjárását kérte a családok lelkiismeretének felébresztésére, hogy a házaspárok visszaszerezzék a gyermekvállaláshoz szükséges bátorságot és az utódok utáni vágyat. Az emberi élet beteljesedését a gyermekek jelentik. – Aki házasságot köt, az a gyermekvállalás perspektívájában tegye, hiszen ők lesznek azok, akik életünk utolsó perceiben elkísérnek minket – mondta Bergoglio.

– Ha nem lehet gyermeketek, akkor fogadjatok örökbe

– biztatta a fiatalokat a pápa.

Nem vitás, hogy bizonytalan és veszélyekkel jár, de az apaságról és az anyaságról való lemondás sokkal keservesebb. A gyermekek örökbefogadása a befogadás legszebb emberi gesztusa – mondta a Szent Józsefről szóló katekézisében az egyházfő. Szent József bár nem volt vér szerinti apja, mégis befogadta és végtelen szeretettel gondját viselte Jézusnak.- írja a magyarnemzet.hu

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

3

Vicces
Vicces

2

Imádom
Imádom

0

Szomorú
Szomorú

1

Dűhítő
Dűhítő

1

Hűha
Hűha

0

A A pápa szerint mostoha világ az, ahol a gyermekvállalás helyét ávették a kutyák és a macskák bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk