Katasztrofális helyzet: rengeteg kutya szökött el szilveszterkor – Videóval

A kecskeméti ebrendészet 11 éves működése alatt ennyi elszökött kutyához még nem riasztották a szakembereket szilveszterkor. Több mint 20 állatot fogtak be az ebrendészek, többször a rendőrségnek is segítenie kellett.

Nagy volt az öröm ma a kecskeméti ebrendészet telephelyén. Egy kutya és gazdija talált újra egymásra. Az állat szilveszterkor szökött el, napokon keresztül keresték őt.

– Megijedt szegény a petárdától, tűzijátéktól, nem látott még ilyet – mesélte Farkas Rajmund. Azt is elmondta, sokat keresték a kutyust autóval, de nem találták. Végül a húga talált rá a neten. 

Szilveszterkor nagyon sok címre szálltak ki az ebrendészet munkatársai, több mint 20 állatot szedte össze Kecskeméten és környékén.

– Rettentően sok kutya szökött el, rettentően sok állat került veszélyeztetett helyzetbe – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Majorné Bíró Andrea, a menhely vezetője. – Megállás nélkül mentünk egész késő éjszakáig már 30-án, majd szilveszter napján, de 1-jén is. 11 éves pályafutásunk alatt még ennyi kiszállásunk, ennyi mentésünk nem volt. Egyszerűen nem értünk a végére. Még a rendőrség is besegített, volt, hogy a rendőrautóba beugrott a kutya a petárdázás, a tűzijáték elől, és ott rettegve várt minket.

Jó hír azonban, hogy a befogott kutyák 90 százaléka chipes volt, ebben az esetben telefonon tudták értesíteni a gazdát. A chip nélküli állatok közül is kerültek már haza, de, ha valaki még mindig nem találja kedvencét, az kövesse figyelemmel www.menhely.eu oldalt, oda teszik fel a megtalált négylábúakról a képeket.

https://youtube.com/watch?v=qtG-eXR7IiY%3Fenablejsapi%3D1

eredeti cikk

About Post Author