A rettegő, átfázott Brúnó kutyát beültettek autójukba az 1. kerületi rendőrök, mosolygós vége lett a karácsonyi történetnek

Járókelők figyeltek fel egy kóborló kutyára december 26-án délután Budapest I. kerületében, a Batthyány téren, majd értesítették a rendőrséget. A feltehetően órák óta gazdáját kereső, barátságos állatot a budavári járőrök autójukba ültették, és a kerületi rendőrkapitányságra vitték. Később megkeresték a gazdáját is.

Fázott, éhezett
Megvárták míg átmelegszik az a kóborló kutya, amely rendkívül barátságosan viselkedett az 1. kerületi rendőrökkel. beültették az autójukba a tanácstalan jószágot és bevitték a kapitányságra.

Brúnónak hívják

Felvették a kapcsolatot az Állatmentő Liga – Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársaival, akik az eb mikrochipjét leolvasva megállapították, hogy ki a tulajdonosa. A Brúnó névre hallgató keverék kutya így még aznap visszakerülhetett otthonába.

Rendeletet fogadott el a kormány

Minden állat mikrocsippel megjelölve, veszettség ellen beoltva, ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel, féreghajtóval kezelve, írásbeli megállapodással adható majd örökbe, illetve a gyepmesteri vagy ebrendészeti telep Magyarországon bejegyzett szervezettől nem kérhet kihozatali díjat az állatért. Minden esetben törekedni kell az eredeti gazda megtalálására – közölte az Agrárminisztérium, amikor a kormány most elfogadott ebrendeletét ismertették.

budapestkornyeke.hu

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

251

Vicces
Vicces

1

Imádom
Imádom

54

Szomorú
Szomorú

1

Dűhítő
Dűhítő

1

Hűha
Hűha

4

A A rettegő, átfázott Brúnó kutyát beültettek autójukba az 1. kerületi rendőrök, mosolygós vége lett a karácsonyi történetnek bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk