Virágzik az illegális állatkereskedelem itthon

Virágzik az illegális állatkereskedelem hazánkban, legalábbis ezt tapasztalja a neves vadállatbefogó, Both Zoltán, aki munkája során számos olyan egzotikus állatot gyűjtött be, melyeknek semmi keresnivalójuk nem lenne a magyar közterületeken.

– Pár kattintással a neten, egy kis alapfokú angoltudással vagy egy jó fordítóprogrammal pillanatok alatt bárki hozzájuthat egy kobrához, csörgőkígyóhoz, bármilyen mérgező állathoz – szögezte le rögtön a beszélgetés elején Both Zoltán. A vadállatbefogó szerint a 16 évesektől kezdve egészen a 40-esekig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a veszélyes állatok.

– Divattá vált a veszélyes állatok tartása, mert lehet vele dicsekedni a haveroknak. Gyakorlatilag pár száz euróért megrendelhető a halál. A baj ugyanis pillanatok alatt megtörténik azoknál, akik nem értenek ezekhez az állatokhoz. A szomszédos országokból 150 euróért, vagyis körülbelül 50-60 ezer forintért vehetsz magadnak méreggel ölő állatot. Még egy mobiltelefon is többe kerül ennél egy fiatalnak, ők előszeretettel vásárolnak például kígyókat, mert az „menőbb”, mint egy kutya vagy macska – mesélte lapunknak a vadállatbefogó.

eredeti cikk

About Post Author