Van itt még bőven tennivalója az államnak: pénzt az állatvédőknek, börtönt a kínzóknak

Nem halasztható tovább az állatvédelem gatyába rázása Magyarországon.

Lapunk sorozata hetekkel ezelőtt indult, bemutattunk szaporítótelepről mentett, és azóta celebbé vált kutyát, szakértőink elmagyarázták, mi a különbség a szaporító és a tenyésztő közt, valamint lapunk bevételéből is támogattuk a kis kedvenceket. Arra voltunk kíváncsiak, vajon a politika mit kezd ezzel a fontos kérdéssel, a milliónyi kóbor állattal, a mindent megúszó állatkínzókkal? A pártok többsége nem válaszolt, akik igen, azok oktatást, közmunkát, súlyos esetben szabadságvesztést látnának indokoltnak. És ami leginkább hiányzik a működéshez: a pénz.

Át kell alakítani a hozzáállást!

Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos lapunknak úgy nyilatkozott: korábban nem kellett központilag lekérdezhető adatbázisba bejelenteni a kutyatenyésztést, így nem is volt lehetősége a hatóságnak ellenőrizni. Az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) rendszerrel immár kötelező az adatbázisban rögzíteni ezt.

– Előfordulnak még kirívó esetek, ezért is van lehetőség a Nébih zöldszámán keresztül bejelenteni az állatkínzás gyanúját – mondta a politikus.

eredeti cikk

About Post Author