Egy ausztráliai golden retriver a leghangosabb: 113,1 decibellel képes ugatni

A hatéves, ausztráliai golden retriver (Charlie) 113,1 decibelles eredményével hangosabban ugat a 2009-es Guiness-rekorder csúcstartó, Daz nevű németjuhásznál.

Így az új rekorder immár Charlie lett, akinek gazdája (Belinda Freebairn) pénteken büszkén mutatta az ausztrál médiának a kutyus Guinness Világrekord tanúsítványát -adta hírül a ABC News.

A gazdi elmondása szerint Charlie “hangoskodása” már kölyökkora óta megfigyelhető volt. Haragudtak a szomszédok és bizony a kutyus neki is nem egyszer okozott éjjelente álmatlan órákat.

Charlie erőteljes hangja egy éves korára már olyan méreteket öltött, amire nem lehetett oda nem figyelni. Jelenleg a kutya túlugat egy élő rock koncertet.

Csak, hogy összehasonlíthassuk, mit is jelentenek a decibelek: a 80 decibel egy porszívó vagy a forgalmas utca zajának felel meg; a 90 decibel egy kamion hangja; a 100 decibel a légkalapácsé és egy feje tetejére állt diszkóé; a 110 decibel egy láncfűrész hangjának felel meg egy méteres távolságból, míg a 120 decibel már az ember fájdalomküszöbének határát súrolja.

A kutya gazdája egyébként elmondta: Charlie tudja mire képes, ezért, ha megkérik rá, csendben marad. Okos kutya, de nagyon hangos. Világrekordernek megfelelően hangos.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Uncsi

Uncsi

0


Dühítő

Dühítő
0


Hűha

Hűha
0

A Egy ausztráliai golden retriver a leghangosabb: 113,1 decibellel képes ugatni bejegyzés először Minden, ami kutya-én jelent meg.

About Post Author