Ne hagyd a kutyád békát nyalogatni!

Az óriásvarangy tudatmódosító és mérgező váladékának kutyákra gyakorolt hatására figyelmeztetnek Queensland állatorvosai. Az északkeleti területen elterjedt varangyféle váladékát néhány kutya annyira kívánja, hogy szándékosan üldözi a varangyokat, melyek a védekezés jegyében termelik ki mérgező váladékukat. A kutyák ezután lenyalogatják magukról. Ahogy a függőség általában, úgy a kutyák is az életveszélyt kockáztatják az olcsó bódulatért, ami ebben az esetben a varangyok váladéka. Erről számolt be a couriermail.com ausztrál portál.

Az esős évszak közeledtével megszaporodnak az óriásvarangyok, így a Queenslandi Állatorvos-tudományi Egyetem szakértői felhívták a kutyatartók figyelmét a potenciális veszélyekre.

Jonathon Cochraine állatorvos szerint az úgynevezett “sorozatnyaló” kutyák évente többször is varangymérgezés miatt kerülnek kezelésre. A megfigyelt tünetek között szerepel az “álmodozó” vagy meredt tekintet, és volt olyan eset, amikor egy állat olyasmit követett a szobában, ami nem volt jelen.

Dallas McMillan helyi állatorvos a varangyfüggőség veszélyeire hívja fel a gazdák figyelmét hírlevelében, és azt tanácsolja, hogy ha többször észlelik kutyájukon a mérgezés jeleit, akkor jobb, ha nem engedik ki őket, különösen esős éjszakákon.

Nikita Den Englese két és fél éves tacskó-sicu keverék kutyája eddig kétszer találkozott óriásvaranggyal, ezután habzó szájjal, reszketve találtak rá, gazdája az állat életéért aggódott. Most “elterelő kezelés” alatt áll, azaz nem engedik ki a házból.

Az óriásvarangy Közép- és Dél-Amerikában őshonos, de a karibi és a csendes-óceáni térség számos szigetére betelepítették. Ausztráliába a cukornádültetvényekben kárt tevő nádbogár ellen az 1930-as években telepítették be.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Uncsi

Uncsi

0


Dühítő

Dühítő
0


Hűha

Hűha
2

A Ne hagyd a kutyád békát nyalogatni! bejegyzés először Minden, ami kutya-én jelent meg.

About Post Author