Pert nyert a kutya a legfelsőbb bíróságon

Óriási elismerést kapott a floridai hatóságoktól Aldo, a német juhászkutya, ami egy közúti ­el­len­ôr­zés során leplezett le egy kábítószergyárost. Az ítélet felülírhatja az eddigi igazoltatási eljárást.

Clayton Harrist 2006-ban egy közúti ellenőrzés során vették ôrizetbe, miután a járôr észrevette, hogy lejárt a férfi autójának forgalmi engedélye. – Harris ideges volt, és feltűnt, hogy egy üres sörösdoboz hever az anyósülésen – mondta William Wheetley rendőr a bíróságnak, és hozzátette, hogy eközben a mellette lévő, drogkeresésre kiképezett kutya, Aldo körülszaglászta az autót, és megállt a bal első ajtónál, jelezve, hogy szimatot fogott. – Megkértem a sofőrt, nyissa ki az autót, mert át akarom kutatni, mire ő ellenkezett.

Wheetley a hatáskörét túllépve átkutatta a kocsit, és kétszáz darab metamfetamin előállításához szükséges tablettát talált, majd ôrizetbe vette Harrist – szól a perirat. A férfi azzal védekezett, hogy a kutya szimata miatt a rendőrnek nem volt joga átkutatni az autóját, és hat év kellett, mire Florida ál-lam legfelsőbb bírósága vég­leges ítéletet hozott az ügyben.

Elena Kagan bírónő kedden úgy döntött, hogy a kutyaszimat elég indok egy autó átvizsgálásához, mert ezek az ebek ritkán tévednek. A végzés példaértékű, hiszen átírhatja a letartóztatások forgatókönyvét.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Uncsi

Uncsi

0


Dühítő

Dühítő
0


Hűha

Hűha
0

A Pert nyert a kutya a legfelsőbb bíróságon bejegyzés először Minden, ami kutya-én jelent meg.

About Post Author