Miért csak egyetlen emberhez kötődnek igazán a kutyák?

A kutyák, ugyanúgy, mint az emberek társas lények. Négylábú kedvenceink azonban csak egyetlen embert választanak, akinek teljesen elköteleződnek és minden szeretetüket felé irányítják. Ez olyan erős kötődés, amelyben a kutyák is, mint az ember féltékenyek lesznek, ha más állatokkal látják imádott gazdájukat.

Merülj el te is a kutyák különleges világában. Eláruljuk, mit gondolnak rólunk kedvenceink, valamint azt is, hogyan alakul ki ez az életre szóló, különleges kapcsolat.

A legtöbb időt a gazdájukkal töltik

Ha amellett, hogy sok időt töltesz négylábú barátoddal, hagyod, hogy az ágyadba is befeküdjön és veled aludjon, akkor rendkívül erős kötelék alakul ki köztetek, hiszen a kutya is érzi, hogy mindent megosztasz vele. Bármilyen közös tevékenység hozzájárul ahhoz, hogy növelje a kutya irántad érzett szeretetét. Elég egy séta, közös játék, simogatás és ölelés. Az állat így megtanulja, hogy te vagy az, aki vigyáz rá, megtanul hallgatni rád és imád minden veled töltött pillanatot.

Érzik a szeretetet

Ugyanúgy, mint az ember, a kutya is megérzi, ha szeretik vagy éppen nem kedvelik őt. Ha nagy családban él, akkor bizony több emberhez is ragaszkodhat, de ebben az esetben is, csak egyetlen főnök létezik számára. Ő az, aki enni és inni ad neki, reggel sétálni viszi, játszik vele és kimutatja szeretetét iránta. Minél többet adsz a kutyádnak, te is annál több szeretetet kapsz tőle, hisz neki nincs más, amit neked adhatna. Ez a mindene, de ez mind a tiéd.

A gazdi a pozitivitás forrása

A kutyák hajlamosak pozitív kapcsolatot létrehozni az őket körülvevő emberekkel. Ha az állat érzi rajtad, hogy kedves és szeretetteljes vagy vele, akkor azonnal létre is jöhet ez a kötődés.

Saját személyiségüknek megfelelően választanak gazdát maguknak

A kutyák, csakúgy, mit az emberek a személyiségükhöz passzoló társat választanak maguknak. Általában a tulajdonos és a kutya hasonlítanak egymásra. Természetesen nem külsőleg, de tulajdonságaik nagyon hasonlóak. Az energikus ebek az aktív embereket részesítik előnyben, míg a lusta és nyugodt kutyusok inkább az inaktív gazdikhoz ragaszkodnak.

Íme néhány kutyafajta, amely inkább az egyedülálló embereket kedveli: Vizsla, skót juhász, shetlandi juhászkutya, francia bulldog, német juhász, Labrador retriever és Golden retriever.

Te mit gondolsz, valóban így van?


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
1


Uncsi

Uncsi

0


Dühítő

Dühítő
0


Hűha

Hűha
1

A Miért csak egyetlen emberhez kötődnek igazán a kutyák? bejegyzés először Minden, ami kutya-én jelent meg.

About Post Author