Calgary a vakvezető kutya kilenc szép labrador kölyköt hozott világra

Calgary, a hatéves labrador, négy alommal ajándékozta meg a miskolci központú Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát. Összesen 30 kölyköt hozott világra, és nagyban hozzájárult a vakvezető kutyák számának növeléséhez. Most azonban új szerepre készül, terápiás kutyaként segít majd gyerekeknek és felnőtteknek terápiás programokban. Ez lesz Calgary negyedik és egyben utolsó alomja, hiszen a tenyésztők gondoskodnak kutyáik egészségéről, és a negyedik alom után nem terveznek további kölyköket.

Az elmúlt évben Calgary rengeteget tanult, és sikeres terápiás vizsgát tett. Ez lehetővé teszi számára, hogy különböző terápiás tevékenységekben segítsen, például logopédiai terápiában, mozgásterápiában, bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban és fejlesztőközpontokban. Calgary nagyon odaadó anyaként viselkedett az előző almainál, és hasonló gondoskodást nyújt majd a terápiás munkában részt vevő gyerekeknek és felnőtteknek is. Az iskolát működtető alapítvány közleményében kiemelik, hogy Calgary következő életszakaszában is szép jövő vár rá, és hálásak vagy a szolgálataiért.

Április 30-án Calgary kilenc szép labrador kölyköt hozott világra. Az apróságok már sokat nőttek, és szorgalmasan esznek és alszanak. Hamarosan elkezdik felfedezni a játék örömét egymás között. Calgary kitűnő anyaként mindig a kölykök mellett tartózkodik. A kölykök között négy hím és öt nőstény van, közülük három sárga és egy fekete kan, valamint két sárga és három fekete szuka. „Szerencsére mindenki jól van. A kölykök lelkesen esznek, alszanak és mozognak” – mondta Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője. Mint az előző almoknál, ezek a kölykök is a szakemberek felügyelete alatt jöttek világra, biztonságban és egészségesen.

About Post Author