Elszakította a koronavírus a mozgáskorlátozott kisfiút a háromlábú kutyájától

Olvasási idő:2 Perc, 57 Másodperc

Hét éve elválaszthatatlanok, ám a világjárvány miatt most átmenetileg búcsút kellett inteniük egymásnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

We think more that you are both living legends not future legends thank you for opening the cavalcade for us again this year. Much love. #retrofundraising #owenhowkins #littleb #haatchi #owenhaatchi

Retro Fundraising (@retrofundraising) által megosztott bejegyzés, Júl 3., 2017, időpont: 5:42 (PDT időzóna szerint)

Owen Howkins, a 13 éves brit fiú a rendkívül ritka Schwartz-Jampel szindrómában szenved, amellyel világszerte mintegy 50 embert kezelnek. A ritka genetikai betegség következtében a srác izmai állandóan feszülnek, ami folyamatos fájdalommal és erős mellkasi nyomással jár, és lehetetlenné teszi, hogy rendesen járjon, így általában kerekesszékben ül, kivéve otthon, ahol járókerettel tud mozogni

 

Hét évvel ezelőtt a kis Owen családja megmentett egy Haatchi névre hallgató, óriási anatóliai juhászkutyát, melyet korábbi gazdái rendszeresen bántalmaztak. A háromlábú kutya azonnal megszerette Owent, az imádnivaló, félénk beteg kisfiút, aki akkor még csak hatéves volt. Az évek során elválaszthatatlan barátokká váltak.

 

Ám a koronavírus-járvány miatt Owennek el kellett költöznie édesapjától és nevelőanyjától, mivel a nő ápolónőként a frontvonalban dolgozik.

 

„Amint a járvány elkezdődött, mindannyian aggódtunk Owen miatt, mivel rá nagy veszélyt jelentene a vírus. Gyakran egy olyan légzőkészülékkel kell aludnia, amely oxigént biztosít neki a mellkasi nyomás miatt„ – magyarázta a fiú édesapja a Daily Mail internetes portálnak. „Nehéz volt elengedni, de most nincs más választásunk, hogy biztonságban tudjuk.”

Jelenleg a fiú az édesanyjánál lakik Oxfordban, teljes karanténban, elszigetelve, ám hiányzik neki a hű társa, Haatchi. A kutya is minden nap szomorúan várja az ablakban ülve a kisfiút. Haatchit nem tudták elvinni vele, mivel az édesanyjának már van egy kutyája, és nem férnének meg egymás mellett.

„Nehéz volt elbúcsúzni Haatchitól” – mondja Owen. „Ő a legjobb barátom az egész világon. Mindent elmondok neki, és minden este odabújik hozzám a nagy, puha testével. Most csak interneten keresztül láthatom és nagyon hiányzik. Alig várom, hogy újra megöleljem!”

 

Előzmény:

 

A nyolcéves Owen Howkins egy nagyon ritka – félszáz embert sem érintő – genetikai rendellenességében szenved. A gyerek egészen addig gyűlölte a világot, amíg apja haza nem vitt egy háromlábú kutyát, aki teljesen megváltoztatta az életét. Azóta elválaszthatatlanok és a kapcsolatukról, még könyv is született.

A folyton szomorú kisfiút másfél éve édesapja meglepte egy háromlábú kutyával, amely megváltoztatta a gyerek életét. Mióta az állattal él, van kedve élni, tud mosolyogni, és biztonságban is érzi is magát. “Ő a legjobb barátom az egész világon” – nyilatkozta minap az egyik televíziónak Owen, és azt is elmesélte, mit történt, mikor először találkoztak. “Egyből az ölembe hajtotta a fejét, így lettünk azonnal a legjobb barátok.”

 

A gyerek már nem fél, amikor el kell hagyni a lakást, bátran beszél idegenekkel, és állítása szerint a kutya teljesen megváltoztatta az életét. Mivel a kisfiú izmai állandóan megfeszülnek, kerekesszékbe kényszerült. Már ez sem zavarja, sőt, nagyon szeret sétálni a kutyával, akit apja egy menhelyről hozott haza. Haatchit élete sem kezdődött túl egyszerű, első gazdája ugyanis kiskorában egy vasúti sínhez kötötte. A vonat az egyik lábán és a farkán átment a szerencsétlen állatnak.

 

Mire állatorvoshoz került, kiderült, nem tudják megmenteni a végtagot és a farkat is amputálni kellett. Owen édesapja Will, és nevelőanyja Colleen Drummond a Facebookon találkozott először a kutya történetével, és azonnal tudták a fiukat ő tudja majd kimozdítani a szomorúságból.

Mivel a legtöbb ember a kutyát bámulta meg nem a fiút, Owen sokkal könnyebben kezdte el viselni a nehézségeket. Nevelőanyja pedig megírta a kisfiú és a kutya történetét, amely nem csak szerint megható. Haatchit tavaly az év kutyájának választották, amely a videót nézve, nem meglepő.

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
1


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Elszakította a koronavírus a mozgáskorlátozott kisfiút a háromlábú kutyájától bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk