Váltságdíjat követelt egy ismeretlen telefonáló az eltűnt, majd túszul ejtett kutyáért Tiszalökön

Olvasási idő:1 Perc, 54 Másodperc

Az emberi aljasság tényleg nem ismer határokat: váltságdíjat követelt egy ismeretlen telefonáló az eltűnt kutyáért egy fiatal nőtől Tiszalökön.

– Tudom, kinél van a kutya, szívesen elhozom onnan, de az illető egy bizonyos összeget fog kérni, és lehet, hogy nem keveset – ezt mondta a telefonban egy ismeretlen nő Tímeának (21) a kutya eltűnése utáni napon. A fiatal anyuka azonban nem hagyta magát, nyilvánosságra hozta a hívó telefonszámát is. A település lakói felháborodva arra biztatták Tímeát, ne engedjen a zsarolásnak, bízza a rendőrségre az ügyet.

A tiszalökiek haragja megijeszthette a pénzkérőt, mert másnap többen jelezték Tímeának, hogy látták a kutyát az utcában az egyik ház előtt, valaki azt is látni vélte, hogy egy férfi tette ki az ebet.

A Zuma (1) névre hallgató francia bulldog csakugyan ott üldögélt a megadott címen, a járdán, így Tímea hazahozta.

– Valami baja lehet, mert amióta hazahoztam, csak ül, nem járkál és alig eszik, visszük is este az orvoshoz. Felhívtam az ismeretlen telefonálót, hogy megvan a kutya, azt mondta, örüljek neki és vigyázzak rá jobban. Még nem tudom, teszek-e feljelentést a rendőrségen. Zuma ugyan megvan, nagyon fogok vigyázni rá, de mással is történhet hasonló – mondta a Blikknek Tímea.

A fiatal anyuka elárulta, nem szokta kiengedni a kutyát az utcára, csak egy családi perpatvar miatt épp kint volt náluk a rendőrség, s egyikük hagyta nyitva a kaput, akkor szaladhatott el Zuma.

A Blikk telefonon elérte a nőt, aki Tímeának arról beszélt, hogy fizetnie kell majd a kutyáért.

– Jó szándék vezérelt, épp dolgozni indultam, és a buszból kinézve vettem észre egy embert bőrkabátban, az arcát nem láttam, de nála volt a kutya. Gondoltam, gyorsan odaszólok a számra, amit kitett az internetre az a nő a kutya fotójához. Annyit mondtam neki: belegondoltál-e abba, hogy valaki a sajátodért még pénzt is kérhet? Erre elkezdett zaklatni, én meg letiltottam – állította a reszelős orgánuma alapján vélhetően középkorú asszony.

Jogtalan eltulajdonítás

Túszejtés vagy rablás történt Tiszalökön? Györei Péter és Fridman Róbert ügyvédek szerint egyik sem, a törvények szerint még csak bűncselekményről sincs szó, csak vétségről. A törvény jogtalan eltulajdonításnak hívja azt, amikor valaki talál egy más által elvesztett dolgot, legyen az pénztárca vagy épp egy kutya, majd azt nyolc napon belül nem adja vissza a tulajdonosnak, illetve nem adja le valamilyen hivatalos helyen. Zsarolás akkor kerülhet szóba, ha a kutya bántalmazásával fenyegetőzne az elkövető.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
2


Érdekes

Érdekes
0

A Váltságdíjat követelt egy ismeretlen telefonáló az eltűnt, majd túszul ejtett kutyáért Tiszalökön bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk