Több mint 1 éve nem mozdul egy kutya onnan, ahol a gazdáját halálos baleset érte

Olvasási idő:1 Perc, 16 Másodperc

A kutya gazdája autóbalesetben halt meg, az állat pedig lassan másfél éve nem mozdul a helyszínről.

Számos alkalommal bebizonyosodott már, hogy tényleg a kutya az ember legjobb barátja, aki jóban rosszban kitart  a gazdája mellett. Hiába kínálkozik számára jobb lehetőség, ugyanúgy hűséges marad, kerül, amibe kerül. Erre újabb jó példa az az eb, amelyik másfél éve egy görögországi országút mellett tengeti a mindennapjait – vette észre a Metro.

A kutya gazdája 2017 novemberében szenvedett halálos autóbalesetet az útnak ezen a részén, mikor egy betonmixerrel ütközött. A tragédia idején a kutya is a kocsiban volt, de ő megúszta a balesetet. Azóta nem tágít, várja, hogy a gazdája érte jöjjön. Egyedül akkor hagyja el az út szélét, ha már elviselhetetlen a hőség, akkor behúzódik a közeli bokrok árnyékába, egyébként mindig a baleset helyszínén ácsorog.

A helyiek már többször megpróbáltak segíteni rajta, nem egy alkalommal hazavitték magukkal a kutyát, de az mindig elszökött a jótevőitől és visszament a baleset helyszínére.

Most eldöntötték, hogy másképp próbálnak segíteni az állatnak: egy apró kutyaházat építettek neki közvetlenül az út mellett, valamint vizet és ennivalót is vittek neki, hogy így próbálják megkönnyíteni a sajnos soha véget nem érő várakozást.

Az interneten egyébként a kutyát csak úgy emlegetik, mint a görög Hacsikó, az után a japán kutya után, aki az 1920-as években minden áldott nap a vasútállomáson várta gazdáját, évekkel az után is, hogy a férfi meghalt. A városvezetést akkor annyira meghatotta a kutya kitartása és hűsége, hogy még szobrot is emeltek neki a vasútállomással szemben, ami a mai napig megtekinthető.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
73


Imádom

Imádom
5


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
1

A Több mint 1 éve nem mozdul egy kutya onnan, ahol a gazdáját halálos baleset érte bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk