Megható kötődés: hasonló bőrbetegségben szenvedő kutya segített a magányos kisfiúnak

Olvasási idő:1 Perc, 7 Másodperc

Nehezen tudott megbirkózni ritka bőrbetegségének következményeivel a nyolcéves fiúcska. Aztán találkozott egy labradorral, aki megváltoztatta az életét.

Az Arkansasban élő Carter Blanchard vitiligóban, egy ritka bőrbetegségben szenved. A betegség hatására a bőr elveszíti a melanintartalmát, amely a színért felelős – emiatt lassan növekvő, szabálytalan alakú fehér foltok alakulnak ki.

A kis Carter érthetően nehezen tudott megbirkózni szokatlan megjelenésével. Önbizalomhiányos volt foltjai miatt – egészen addig, amíg nem találkozott egy fekete labrador retrieverrel, aki hasonló betegségben szenved, mint ő – és emiatt hasonló foltokkal is kell leélnie az életét. Az már csak „hab a tortán”, hogy a Rowdy nevű ebnél pontosan ugyanabban az évben – 2014-ben – diagnosztizálták a vitiligót, mint a fiúcskánál – írja a Mirror.

A páros Carter édesanyjának, Stephanie Adcocknak köszönhetően talált egymásra – ő vette fel ugyanis a kapcsolatot a neten igencsak népszerű eb tulajával, Niki Umbenhowerrel – azonban a személyes találkozásra szombatig kellett várni. Ekkorra sikerült összegyűjtenie a családnak – netes támogatóknak köszönhetően – annyi pénzt, hogy átszeljék az országot, és ellátogassanak Arkansasba, Rowdy-hoz. (A két állam között bő 3000 kilométer a táv.)

A páros első találkozása állítólag mesésen sikerült: mintha csak évek óta ismerték volna egymást. Carter pedig végre, lassacskán megbarátkozik bőrbetegségével.

„Segíthettünk abban, hogy ennek a fiúnak 180 fokos fordulatot vegyen az, miként tekint a saját megjelenésére. Annyi gyermeken szeretnénk még segíteni, ahányan csak tudunk” – nyilatkozta Rowdy gazdája. A különleges ebet egyébként facebookon is követheted.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
3


Imádom

Imádom
30


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
5

A Megható kötődés: hasonló bőrbetegségben szenvedő kutya segített a magányos kisfiúnak bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk