Kutyáknak fejleszt AR-szemüveget az amerikai hadsereg

Olvasási idő:1 Perc, 13 Másodperc

A technológia alapvetően megváltoztathatja a jövőben a harci kutyák alkalmazását a hadseregben.

Augmentáltvalóság-szemüvegeket (AR-szemüvegeket) fejleszt a katonakutyák számára az amerikai hadsereg, adta hírül a BBCA Futurism összefoglalója szerint a fejlesztéstől azt remélik, hogy annak segítségével akkor is vezényelni tudják majd a katonakutyákat, ha a trénerük nincs az állatok látómezejében.

Az AR-szemüveggel az állatok úgy láthatják a valóságot, hogy a vezetőik által küldött virtuális elemek, jelek is megjelennek a szemük előtt. Ez hasznos lehet például a mentési műveletekben vagy a potenciális robbanóanyagok és veszélyes területek felismerésében is.

Az okoseszközöket egy seattle-i székhelyű cég, a Command Sight gyártja az amerikai hadsereg számára. A prototípus még vezetékekkel működik, de a szakemberek már dolgoznak a vezeték nélküli megoldáson is. Az első tesztalany a Command Sight alapítójának rottweilere, Mater volt, aki az első eredmények szerint “hihetetlenül jól” alkalmazkodott a szemüveghez.

Az amerikai hadsereg kutyái számára egyébként nem jelenthet gondot egy ilyen eszköz viselése a fejükön, mert az akciók során viselt védőszemüveghez már hozzá vannak szokva. Az ebeket többnyire kézjelekkel vagy lézerfénnyel irányítják, ehhez azonban a vezetőknek a közelükben kell lenniük. Rádiós kommunikációt is alkalmaznak úgy, hogy kamerát és rádiót szerelnek az állatokra, de az ezeken keresztül adott parancsnok nem mindig világosak a kutyák számára.

A hadsereg szerint a kiterjesztett valóság technológia egy új, még jobb lehetőséget nyújthat a katonák és a harci kutyák közti kommunikációban. Az okoseszközt gyártó cég vezetője szerint pedig ez alapvetően megváltoztathatja a jövőben a harci kutyák alkalmazását a hadseregben.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Kutyáknak fejleszt AR-szemüveget az amerikai hadsereg bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk