Ezt a kutyát olyan sok ránőtt szőrrel találták, hogy már megmozdulni sem tudott

Olvasási idő:2 Perc, 55 Másodperc

Ha van valami, ami biztosan melegíti a szívet, az egy történetet arról, hogy egy állatot megmentettek a fájdalom és a szenvedésel teli élettől. Az egyik ilyen szerencsés kutya Ellie Mae, akit annyira elhanyagoltak, hogy amikor a menedékhelyre érkezett, szinte lehetetlen volt tudni, hogy milyen állat.

A Nebraska Humane Society Ellie Mae-nek adta át a kutyát. A kutyán lehetlen hosszú szőr volt, ám némi szeretet, figyelem és rengeteg kemény munka után friss és ápolt kutya lett belőle. Olvasd el a Bored Panda interjúját a Nebraska Humane Society-vel!

Ellie Mae így került be a menedékre

 

Ellie Mae második esélyt kapott az életben, miután a Nebraska Humane Society munkatársai kivágták a szőrét és kezelte sérüléseit.

A kutyának sok egészségügyi problémája volt

A kutyát elhanyagolták, miután a tulajdonos meghalt és már nem is tudott mozogni. Ellie Mae teljes megnyírása és rendbe hozatala nagyon hosszú ideig tartott. A legnehezebb feladat az volt, hogy segítsen neki visszanyerni erőt, mivel rengeteg egészségügyi problémája volt, ideértve a sérvét, az izomsorvadást és az ízületi gyulladást.

Két héttel azután, hogy eljuttak a menedékházba, nem is gondolnád, hogy Ellie Mae valaha úgy nézett ki. Az egyik Twitter-felhasználó elmondta, hogy Ellie Mae „Shih Tzu vagy Shih Tzu keveréknek tűnik”.

„A legnehezebb  Ellie Mae nyírásakor az volt, hogy annyira drasztikusan sok szőre volt, hogy le kellett szedálni, hogy leborotváljuk. Az állatok súlyán alapuló gyógyszereket nem tudtuk megmondani, hogy mi az ő súlya, tehát az állatorvosnak  aki becslést készített, nagyon óvatosnak kellett lennie. Mivel a szőre oly nehéz volt, nagyon közel kellett borotválnunk a bőrt. Mindhárom ember, aki az Ellie-n dolgozott, pengeket használt, olyat mint általában a műtéti hely előkészítéséhez. Nagyon élesek. Tehát rendkívül óvatosnak kellett lennünk, hogy átvágjuk a sűrű szőnyeget, de ne vágjuk meg a bőért. A folyamat alig több mint egy órát vett igénybe három ember számára! ”

“Megdöbbentünk az állapotában, amikor belépett. Ugyanúgy meglepődtek, akik a házban találták meg, miután a tulajdonos meghalt. Nem tudták, hogy van kutyája. Tárolótáskába helyezték Ellie-t, hogy szállítsák a Nebraska Humane Society-hez, mert nem tudott járni ”- magyarázta Wiese. „Munkatársaink nem tudták, mi ő, vagy hogy még élő állat is volt, amíg a feje meg nem mozdult. Nagyon kellemetlen volt. Becsatoltuk őt az orvosi területünkbe, kitaláltuk, milyen biztonságos az érzéstelenítés, majd megkerestük az arcát, hogy megtisztítsuk.

„Miután megtisztította, elképedtünk, hogy a bőrén nem voltak súlyos elváltozások. A kemény szőr nyilvánvalóan megóvta a bőrt a fertőzésektől és a parazitáktól. Láttuk olyan eseteket, amikor a szőr  annyira szorosvá válik, hogy megfojtja a végtagokat  és természetesen „amputálja” őket. Ezekben az esetekben a nekrózis és a szepszis nagyon súlyos aggodalomra ad okot. Ebben az esetben, miután 4kg  szőrt eltávolítottunk a 5 kg-os testéből, meglepően egészséges volt. Jó súlya volt, kissé izületi gyulladást és atrófiát okozott, fogpótlásra volt szüksége, de másnap reggel már felkelt és mozog. Ő a legédesebb kutya. Nincsen problémája az emberekkel vagy más egyszerű kutyákkal, akikkel találkozik. Rendkívül rugalmas! És nagyon aranyos! ”

Wiesenek ezt is el kellett mondania: „Az NHS egy nyílt menhely, amely az Omaha Nebraska metróövezetét szolgálja. Évente kb. 25 000 állatot veszünk be.Szinte minden nap láttunk súlyosan sérült kutyákat, ám Ellie Mae a legdrasztikusabb esetek egyike, amelyet valaha is láthattunk. Vannak más esetek is, amelyek súlyosabb egészségügyi problémákat vetnek fel az állatok számára, de ez a szőrés a köröm helyzet rendkívüli volt. ”

„Nagyon sajnáljuk, hogy ennek a kis tündérnek át kellett mennie egy ilyen megpróbáltatáson, amely valószínűleg hosszabb ideig tartott. De annyira boldogok vagyunk, hogy itt voltunk ért és képesek voltunk neki adni egy második esélyt! Ezért csináljuk, amit csinálunk! ”


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
5


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Ezt a kutyát olyan sok ránőtt szőrrel találták, hogy már megmozdulni sem tudott bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk