Évek múlva újra találkozik a kutya, azzal a kiskutyával akinek segített a rehabilitációjában

Olvasási idő:2 Perc, 32 Másodperc

Mindössze 2 hónapos korában Charlie egy kölyökkutya hirtelen a családjából egy menhelyre került.

Helfer Kristina 2015-ben önként vállalkozott a Liberty Humane Társaságnál, amikor először találkozott kis Charlie-val, akit éppen eldobtak és a tulajdonos átadta a menedéknek. Látva, milyen kedves és vágyakozó figyelmet fordít a kiskutya, Helfer úgy döntött, hogy nevelőként haza viszi.

Helfer tudta, hogy segíteni fog Charlie-nak azáltal, hogy kiszabadítja őt a forgalmas menhelyből – de fogalma sem volt, hogy saját kutya, Piper, ugyanúgy segít a hajléktalan kölyökkutyán .

„Charlie közvetlen kapcsolatba került Piperrel” – mondta Helfer a The Dodo-nak. – A második találkozásukkor Piper édesanyjává vált.

Körülbelül egy nappal később, miután látta, hogy a kutyák együtt odabújnak és összebújnak, Helfer észrevett valami szomorút. Charlie valójában az anyjának hitte Piper-t- ami azt jelentette, hogy valószínűleg túl korán elvették az anyjától – mondta Helfer.

– Olyan különleges volt látni – mondta Helfer. Addig, Piper mindig tolerálta a mi támogattainkat, de egyikükkel sem volt ilyen kedves és szeretetre méltó. Charlie azon kevés ideiglenes egyike volt, akiről tudtad, hogy Piper szereti. Valami van abban a kutyában. ”

A hetek folyamán kis Charlie kivirágzott Piper mellett. Aktív volt, okos és mint minden kölyök, nagyon játékos. Piper segít megnyugtatni, amikor egy kicsit túl hiperaktív lett, de egy szent türelmével van hiszen csomó kölyökkutyát is elviselt már.

“Charlie szeretett ölelkezni és játszani Piperrel és  állandóan leült a fejére – mondta Helfer. – Szó szerint ő odament hozzá, amikor leült, és csak a fejére ült. Naponta többször csinálta ezt.

Egy hónap után Piperrel és Helferrel ápolt otthonában Charlie készen állt az örökbefogadásra. Annyira felnőtt és Piper útmutatásának köszönhetően jól teljesített a szobatisztaság és sétáltatás terén is.

És Pipernek és Helfernek köszönhetően megtalálta a boldog véget. Egy tökéletes helyi család  kezdte meg Charlie örökbefogadását és hamarosan haza is vitte.

Az elmúlt években Piper és Helfer több mint 50 kutya együttes gondozását folytatta, köztük a szorongással járónnivaló pitbullt, Frank-ot, akit Helfer végül örökbefogadott. Most a New Jersey-i Wise Animal Rescue örökbefogadó és támogató koordinátora , ahol Piper önkéntesként is kipróbálhatja örökbefogadható kutyákat más állatokkal való összeegyeztethetőségüket illetően.

“Pipernek olyan viselkedése van,amely megnyugtat más kutyákat” – mondta Helfer. „Az egyetlen oka, hogy Franknek nagyon jól megy most, az ő segítsége.”

Piper Charlie-val fenntartott kapcsolata pedig még minden támogató munkája után is valami különleges. Helfer kapcsolatba lépett Charlie új családjával és a két kutya a közelmúltban évek óta első alkalommal találkoztak a parkban – és extázisuk volt, hogy ismét megismerjék egymást. Piper nem tudta abbahagyni a mosolygást.

“Amint meglátták egymást, elmondhatták, hogy ismerik egymást” – mondta Helfer. – Világosan emlékezettek egymásra. Piper futni akart és játszani vele és Charlie csak azt akarta, hogy nyalja az arcát és a fejét. Csak tele volt azzal, hogy szüntelenül nyalja és tisztítja … Olyan volt, mintha soha nem lettek volna távol egymástól.

Miközben Piper és Charlie saját maguknak testvéreket szereztek azóta, amikor először találkoztak, kötelékük ugyanolyan értékes – és valóban ez valami, amelyet csak megmentés és segítségnyújtás révén lehet megtapasztalni – mondta Helfer.

“Charlie-nak Piper szinte inkább helyettes anya volt, mint nevelő” – mondta Helfer. “Annyira közel kerültek ebben az egy hónapban, hogy nem hiszem, hogy valaha is elfelejtik egymást.”


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Évek múlva újra találkozik a kutya, azzal a kiskutyával akinek segített a rehabilitációjában bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk