Terápiás kutyákkal nyugtatják meg az ideges utasokat a repülőtéren

Olvasási idő:1 Perc, 13 Másodperc

Egy csomó ember számára a repülés igazi kikapcsolódás. Ők általában már a gépre is úgy szállnak fel, mintha csak egy buszról, vagy villamosról lenne szó. Velük szemben vannak viszont azok az emberek, akik függetlenül attól, hányadik útjukra készülnek, még mindig rettentően idegesek egy utazás előtt. A Metro írása szerint nekik biztosan jó élmény lesz, ha egyszer a brit Southampton felé veti őket az élet, ott ugyanis nem mindennapi kedvességgel próbálnak az izguló utasok kedvében járni.

A repülőtér személyzete terápiás kutyákat alkalmaz, akiknek semmi más dolguk nincs, csak az, hogy elbűvöljék az utasokat, hogy azok egy pillanatra megfeledkezzenek arról, mire is készülnek épp.

A kutyákat a Therapy Dogs Nationwide nevű szervezet biztosítja a reptér számára. A négylábúak, ha úgy tetszik, félállásban dolgoznak a reptéren, hetente egyszer járőröznek.  A kezdeményezésről a reptér utas koordinátora, Simon Young azt mondta:

A kutyák nem csak az utasokra, hanem a személyzetre is nagyon jó hatással vannak. Nagyon örülünk neki, hogy itt vannak és vidámabb hellyé teszik a repterünket.

Nem a southamptoni repülőtér egyébként az első, amelyik ilyen állatokat alkalmaz. A skóciai Aberdeen volt az első, ahol terápiás kutyákat alkalmaztak a szorongó utasok megnyugtatására, ott jelenleg is 14 kutyát alkalmaznak, kétségtelenül ők a reptér sztárjai.

A terápiás kutyák kiképzésének célja, hogy társai legyenek a mindennapokban az elszigetelten élő, vagy valamilyen mentális betegségben szenvedő gazdáiknak. Egy ilyen társulás során nagyon szoros kapcsolat alakul ki állat és gazdája között, ezért ezek a kutyák méltán népszerűek és méltán vannak nagy becsben tartva.

24.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Terápiás kutyákkal nyugtatják meg az ideges utasokat a repülőtéren bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk