„Apu elvesztette az állását, majd az otthonát is, kérlek, ha megtalálsz, adj nekem otthont” – üzente a koronavírus miatt elhagyott kiskutyus

Olvasási idő:1 Perc, 23 Másodperc

A járványhelyzet miatt veszítette el állását és lakását is, nem tudja tovább ellátni szeretett kutyáját.

Bár a nyakörvvel ellátott kutyáknak általában van gazdájuk, ezúttal nem jártak szerencsével azok az állatvédők, akik befogták az utcán bóklászó Roadie-t az amerikai Indiana államban. A fiatal német juhász-ausztrál juhász keverék nyakörvén ugyanis nem tulajdonosának a telefonszáma lógott, hanem egy szívszorító levél, miért is eresztette szélnek az állatot – írja a Ladbible.

A gazdi a kutya nevében írta meg levelét, amelyben elmondja, hogy a koronavírus-járvány miatt elveszítette az állását, hamarosan pedig az otthonának is búcsút inthet.

Éppen ezért szeretné, ha imádott kutyája jó kezekbe kerülne, és egy szerető gazdi adná meg neki azt, amit a nincstelenné vált tulajdonosa nem tudott.

A levél szerint a mentett kutyus egészen a járvány okozta válságig arany életet élt, volt külön kanapéja memóriaszivaccsal, gazdája pedig főleg bárányhússal és rizzsel etette. Az alapvető vezényszavakat megtanulta, és imádja a rágcsálható játékokat, amelyet gyakran szétszed. A kutyát a Johnson County Animal Control állatvédői fogták be, egy másik menhely posztolta ki kollégáik találatát.

Bár a kommentelők nagy része olvadozott a történettől, Michael Delp, az állatot befogó egyesület igazgatója sokkal borúlátóbb volt az üggyel kapcsolatban. A WTHR csatornának elmondta, hogy akármilyen nehéz körülmények közé kerül is egy gazda, sosem jó ötlet egy állatot csak úgy szabadon engedni.

Michael Delp, a menhely igazgatója elmondta, hogy a járvány alatt megugrott azoknak a száma, akik lemondanak a háziállatukról, de mint megjegyezte, erre jobb megoldások is vannak, mint egy kutya fához kötözése. Mint mondta, alapvetően rossz ötlet szabadjára engedni egy állatot, hiszen elütheti egy jármű, vagy vadállatok támadhatnak rá. Aki nem tud tovább gondoskodni a kedvencéről, az hívja inkább a helyi menhelyet – tanácsolta.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A „Apu elvesztette az állását, majd az otthonát is, kérlek, ha megtalálsz, adj nekem otthont” – üzente a koronavírus miatt elhagyott kiskutyus bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk