Egész életében az autizmussal küzdött, így reagált a fiú, amikor találkozott első kutyájával!

Olvasási idő:44 Másodperc

Azt gondolhatnánk, hogy egy pitbullban és egy autista fiúban nem lehet sok közös vonás. De nem ez a helyzet Joey és a négylábú barátja, Roxy esetében.

Joey-t 7 éves korában Aspereger-szindrómával diagnosztizálták, amely nem más mint egy neurobiológiai fejlődési zavar, az autizmushoz kapcsolódó pszichiátriai kórkép. Ahogy a kisfiú idősebb lett, az édesanyja amiatt kezdett aggódni, hogy gyereke nem fog tudni senkivel kapcsolatot kialakítani, nem fog tudni kötődni senkihez.

Tinédzserkorában valóban nehézséget okozott Joey számára a barátkozás, így azzal a kéréssel fordult anyjához, hogy szeretne egy kutyát.

Így került a családba Roxy, a 27 kilós, korábban sanyarú sorsú pitbull, akivel Joey egy pillanat alatt összebarátkozott. Kettejük között olyan szoros kapocs alakult ki, amit talán senki sem érthet meg. A kutya jelenléte csodát tett a kamasszal, Joey hamarosan barátokra is szert tett.

– Roxy megváltoztatta az egész életemet – mondta Joey.

És igen, most is bebizonyosodott, hogy az állatok gyógyítanak!


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Egész életében az autizmussal küzdött, így reagált a fiú, amikor találkozott első kutyájával! bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk