Ilyen aranyos kutya még nem dolgozott múzeumban

Olvasási idő:1 Perc, 1 Másodperc

Még soha egyetlen múzeum sem alkalmazott kutyát kartevők irtására. A bostoni Szépművészeti Múzeum azonban felvett egy vizslakölyököt, hogy kiszagolja a műtárgyakat rongáló rágcsálókat, és rovarokat.

Bemutatta személyzetének legújabb tagját szerdán a bostoni Szépművészeti Múzeum: a weimari vizslakölyköt arra fogják kiképezeni, hogy kiszagolja a rovarokat és más kártevőket,amelyek képesek károkat okozni a páratlan gyűjteményben. A Riley nevű kutyát Nicki Luongo, a múzeum biztonsági szolgálatának igazgatója fogja kiképezni.

Katie Getchell, a múzeum igazgatóhelyettese a The Boston Globe-nak elmondta, hogya rovarok folyamatos problémát jelentenek a múzeumnak,és már egy ideje több megoldási lehetőséget is kidolgozott a rovarirtásra.

És az egyik ilyen megoldás maga a kutya, azaz Riley, aki szimatával segít majd a személyzetnek megtálni az olyan kártevőket, amelyeket ember nem venne észre. Getchell azt mondta, hogy  nem tud olyan esetről, amelyben múzeum hasonló munkára kutyát alkalmazna.A weimari vizslával a múzeum látogatói nem fognak találkozni, a színfalak mögött fogja végezni a munkáját.

 

 


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
2

A Ilyen aranyos kutya még nem dolgozott múzeumban bejegyzés először 🐾-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk