A vakvezető kutyák is home office-ban gyakorolnak

Olvasási idő:1 Perc, 5 Másodperc

A koronavírus-járvány miatt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola is átalakította munkarendjét, kiképzőik otthonról dolgoznak – írta közleményében a kutyakiképző központ.

„A karantén ideje alatt kiképzőink kerülik a forgalmas helyeket, pl. a plázákat, a tömegközlekedést, mozikat, a csendesebb utcákban és otthon gyakorlunk. Sok feladat van a kiképzés során, főleg a kezdő kutyáknál, amihez nem szükséges zsúfolt helyekre látogatni” – mondta Komondi Piroska. A vakvezető kutyák képzésében alapvető feladatok az akadályok kerülése, a szintkülönbségek jelzése, a lépcsőkön való közlekedés, aminek gyakorlására a karantén ideje alatt is van lehetőség a lakásban, egy csendes utcában vagy a kertben.

Sok olyan apró feladat is van, ami nem része a vizsgának, de egy látássérült ember mindennapjai jelentősen megkönnyítheti. Ilyen a leesett tárgyak megkeresése és a gazdi kezébe adása, a vakvezető hámba történő bebújás, az ülőhelyek megkeresése és mutatása, a szék vagy asztal alá bújás, de még a szőrápolás vagy állatorvosi vizsgálat során tanúsított együttműködés is, ezek kiválóan gyakorolhatók home office keretei között is.

Ismereteink szerint a kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, viszont a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert az nincs kizárva, hogy a bundájukról átviheti magára az ember a vírust. Ezért Komondi azt tanácsolja, minden utcai séta, közösségben tartózkodás után hazaérve töröljük át a szőrüket fertőtlenítős törlőkendővel, mancsukat mossuk meg szappanos vízzel, és ne simogassuk egymás kutyáját.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
1


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A A vakvezető kutyák is home office-ban gyakorolnak bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk