Szenteste mentette meg családja életét a hős törpe tacskó

Olvasási idő:1 Perc, 11 Másodperc

Visszaköltözhetett az a család az otthonába, amelynek karácsony éjjelén tűz tette lakhatatlanná a házát. Életüket Marwy, a tacskó mentette meg, szakadatlan ugatásával felverte az anyát.

Eddig is a Soltész család szeme fénye volt az apró lábú Marwy, szenteste óta viszont még jobban dédelgeti őt Betty a gyermekeivel. Nem csoda: szó szerint a tacsinak köszönhetik az életüket.

December 24-én éjjel egy óra körül kigyulladt egy családi ház a Békés megyei Muronyban. A lángok tönkretették a konyhát, a koromtól pedig a szobák is használhatatlanná váltak – írta meg a Békés megyei hírportál, a Beol. Az, hogy az ingatlanban élő család sérülés nélkül megúszta a balesetet, Marwynak, a kis házi kedvencnek köszönhető. Amikor a kutya észlelte, hogy ég a konyha, hangos ugatásba kezdett. Betty, az édesanya erre felriadt, nem hagyta nyugodni, körülnézett a házban, ekkor vette észre a magasra felcsapó lángokat. Az anya egyből a gyerekeiért rohant, kimenekítette családját és kutyájukat. A tűzben szinte mindenük odalett.

Betty nem maradt segítség nélkül, a környékbeliek azonnal rohantak, hogy helyrehozzák otthonukat, így tegnap már haza is költözhettek.

– Összefogott értünk a környék és sokan mások is segítettek. Hihetetlen hálás vagyok érte és nem akarok visszaélni a segítségükkel. Ami a megélhetésünkhöz szükséges, megkaptuk – mondta el a Borsnak Soltészné Lenkes Betty.

– Úgy vélem, a neheze még hátra van, feldolgozni a történteket. Lányom, a 11 éves Hanna most még elvan, lehet, fel sem fogta az egészet. A 17 éves fiam, Pisti nehezebben viseli a történteket – tette hozzá Betty.


Vicces

Vicces

2


Szomorú

Szomorú
42


Imádom

Imádom
20


Unalmas

Unalmas

1


Dühítő

Dühítő
1


Érdekes

Érdekes
3

A Szenteste mentette meg családja életét a hős törpe tacskó bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk