Magyarok ezrei szervezik a kutyák, macskák és díszpintyek evakuálását Ukrajnából

Olvasási idő:40 Másodperc

„Lengyelország beengedi az állatokat útlevél nélkül! Update: Magyarországra is beléphetnek a társállatok!” – posztolták péntek reggel az Ukrán állatok mentése Facebook-csoportban. 

A már több mint 10 ezer tagot számláló online-közösség tagjai azonnal meg is osztották a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss közleményét, amely szerint Ukrajna ugyan zoonózisok, elsősorban a veszettség szempontjából „aggályos ország”, ennek ellenére egy regisztrációs lap kitöltése után az országos főállatorvos engedélyezi „az érvényben lévő állategészségügyi előírásokat nem teljesítő (mikrochip-el nem jelölt, oltatlan, vérvizsgálat nélküli) társállatok” beléptetését Magyarország területére.

A csoportban nem csak az ukrajnai kutyák és macskák sorsa miatt aggódók posztolnak. Van aki a határ túloldalán tartott lovaknak biztosítana helyet, mások pedig már felvették a kapcsolatot a kijevi díszmadártenyésztő egyesületekkel, de az akvaristákkal és terraristákkal is, hogy szükség esetén segítsenek a házi kedvencek ellátásában, illetve evakuálásukban.

qubit.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Magyarok ezrei szervezik a kutyák, macskák és díszpintyek evakuálását Ukrajnából bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk