Farkas rabolt el egy háziállatként tartott kengurut

Miután nem épp nevezhető a farkas és kenguru egymás természetes ellenségének, igencsak érdekes szituáció rázta fel Belgiumot a minap, ugyanis egy háziállatként tartott kengurut hurcolt el egy vadon élő farkas.

Egy farkasszakértő szerint, akit a család értesített az eset után egyértelműen azonosította a farkast és úgy hiszi, a kenguru nem élhette túl a támadást, A hír a tragikum mellett némi jó hírrel is szolgál, ugyanis a 20. századra a farkasok majdnem teljesen kihaltak Európa erdőségeiből, de az elmúlt években újra elkezdett növekedni a létszám. Belgiumban 2018-ben láttak száz év után először vadon élő farkast. – írja a 444.hu

Kis számuk miatt a szakértő nem csak azt tudta megmondani, hogy farkastámadás történt, de azt is, konkrétan melyik farkas lehetett az elkövető, nevezetesen egy August névre keresztelt állat. A farkas megfigyelések szerint ugyanis ezeken a területeken szokott portyázni. “Találtam farkaslábnyomokat, így az elég biztos, hogy farkas volt, de az nem száz százalék, hogy melyik” – mondta a szakértő.

Szerinte a farkasok leginkább vaddisznókra vagy őzekre vadásznak, de a kenguru mérete miatt ideális zsákmány lehetett.

A kenguru maradványait még nem találták meg.

 

A Farkas rabolt el egy háziállatként tartott kengurut bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk