Az amerikai légierőnél már robotkutyákkal hadgyakorlatoztak

Olvasási idő:54 Másodperc

Ellenséges terület felderítése volt a feladata a katonák bevetése előtt azoknak a kutyáknak, amelyek részt vettek az amerikai légierőnek a kaliforniai Mojave sivatagban a múlt héten tartott hadgyakorlatán. Csakhogy ezek a négylábúak nem élőlények, hanem robotok.

A robotkutyák megjelenése csupán egy eleme az amerikai hadsereg „előrehaladott harcirányítási rendszerének” (Advanced Battle Management System – ABMS), amely mesterséges intelligenciát és gyors adatelemző eszközöket használ, hogy szembeszálljon az Egyesült Államokat fenyegető veszélyekkel.

Mint Will Roper, a légierő logisztikai igazgatóhelyettese a CNN-nek elmondta, a jövőben a katonáknak annyiféle információt kell a harctéren pontosan a helyükön kezelniük, hogy a hatékony hadviseléshez szükségük lesz a másodperc tört része alatt elkészülő adatszintézisre.

A robotkutyák hivatalos neve Vision 60 UGV, ez utóbbi rövidítés „autonóm, ember nélküli földi járművet” jelent. Gyártójuk a philadelphiai Ghost Robotic cég. Képesek bármilyen területen vagy környezetben működni, felszerelhetők egy sor szenzorral, rádióval. Nem csupán vizuálisan derítik fel a terepet, hanem közben védik a harci gépnél bevetésre váró katonákat is. Ugyanakkor más járó, vagy kerekes robotoknál egyszerűbb szerkezetűek, és emiatt tartósabb használatra alkalmasak.

A légierő közleménye szerint a jövőben fontos elemei lehetnek a „gyilkoló láncnak.”

szmo.hu


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Az amerikai légierőnél már robotkutyákkal hadgyakorlatoztak bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk