Két lábbal is boldogan rohangál a pesti kutyus

Végtelenül vidám és játékos háziállata van a budapesti Kocsis Petrának. Pedig a fekete kiskutyáról másfél évvel ezelőtt már az orvosok is lemondtak.– A füzesabonyi állatvédők találtak rá 2015 őszén, valahol Heves megyében. Az egyik hátsó lábát teljesen levágta, az előtte lévő mellső lábát pedig összeroncsolta valami. A sérülésekből ítélve vonat lehetett – tudtuk meg Petrától.

Az állatvédők kitartásának is köszönhető, hogy a kutya megmaradt, mivel végül a roncsolódott mellső lábát is amputálni kellett. A kutyus azonban nem adta fel, pár nappal a műtét után már két lábon is ugyanúgy ugrándozott.

– Nem volt benne chip, nem lett meg a gazdája. Az Azim nevet adták neki, ami törökül azt jelenti, kitartó. Találó név – fogalmazott Petra.

A lányhoz végül egy éve, a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát! Facebook-csoporton keresztül jutott el Azim híre.

– Azonnal beleszerettem és magamhoz vettem. Ő az első kutyám, és elmondhatom, megváltoztatta az éle­temet. Nem gondoltam volna, hogy valaha bármi is ennyire fontossá tud válni számomra – vallotta be a gazdi.

Pistorius who?

Azim the two-legged rescuedog (@_instazim_) által megosztott bejegyzés, Okt 19., 2016, időpont: 8:55 (PDT időzóna szerint)

Mint kiderült, a ku­tyusnak nem is azzal van a legnagyobb gondja, hogy nehezebben mozog.

– Persze folyamatosan figyelek Azim egészségére, többnyire a lépcsőzéssel vagy az autóba való beszállással vannak problémák. Emellett leginkább a külső ingerekkel birkózik meg nehezebben. A széles kézmozdulatokat vagy az utcán az idegen férfiakat például nem szereti – fejtette ki Petra.

S hogy Azim lesz-e valaha újra négylábú? Gazdája elmondta, több próbálkozás is volt már arra, hogy protézist kapjon a kutya.

– Még anno az állatvédők is gyűjtöttek erre pénzt, de a műláb mégsem működött jól. Aztán elmentem Németországba egy specialistához, aki segített is nekünk, olyasmi lábat csinált, mint amilyen például a futó Pistoriusnak is van. A baj csak az, hogy ebből kiugrik, így egyelőre ritkán használjuk – árulta el Petra.

borsonline.hu

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

8

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

22

Szomorú
Szomorú

2

Dűhítő
Dűhítő

0

Hűha
Hűha

0

A Két lábbal is boldogan rohangál a pesti kutyus bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk