Szívszorító fotókon, ahogy halott gazdáját várja a megölt újságíró kutyája

A mexikói újságírót a hétvégén lőtték agyon a saját autójában.

Saját autójában ülve lőtték agyon ismeretlenek vasárnap Lourdes Maldonado López mexikói újságírót, az amerikai határnál található Tijuana városában. A rendőrséget helyi idő szerint este hét órakor értesítették a környéken lakó embereket, miután gyanússá vált nekik, hogy autója már negyven perce áll egyhelyben, járó motorral.

Halála után szívszorító felvételek kezdek el terjedni a helyi sajtóban az újságírónő kutyájáról, akiről több fénykép és videó is készült, ahogy López rendőrségi szalagokkal körbekerített házánál, a bejárati ajtó előtt feszik szomorúan, és látszólag arra vár, hogy gazdája hazatérjen.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint a Chato nevű ebet az újságírónő egyik barátja, Xochitl Zamora vette magához, a többi háziállatával együtt.

Xochitl Zamora simogatja a megölt újságíró kutyáját, 2022 január 25-én. Fotó: AP Photo/Marco Ugarte

López a harmadik újságíró volt, akit két héten belül megöltek Mexikóban. Öt nappal korábban szintén Tijuanában lőtték fejbe Margarito Martínez szabadúszó fotóriportert, aki főleg bűnügyekkel foglalkozott. Január 10-én pedig Jose Luis Gamboát, több mexikói híroldal alapítóját gyilkolták meg Veracruz államban.

Hétfőn Baja California állam kormányzója bejelentette, hogy különleges ügyészt nevez ki a Tijuanában megölt két újságíró ügyének kivizsgálására.

rtl.hu

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

7

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

2

Szomorú
Szomorú

128

Dűhítő
Dűhítő

22

Hűha
Hűha

0

A Szívszorító fotókon, ahogy halott gazdáját várja a megölt újságíró kutyája bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk