Széttört gyerekházból mentették ki a csontsovány, fagyoskodó kutyát

A kutya olyan rossz állapotban volt gazdái hanyagsága miatt, hogy még az állatvédők is elborzadtak a látványon.

A Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület számolt be arról a közösségi oldalukon, hogy Dunaharasztiba kérték a segítségüket a napokban egy lesoványodott kutya miatt. Az állatvédők a helyszínre érve elborzadtak a látottakon, ugyanis Chester szörnyű állapotban volt.

Az állat egy 3 méteres láncon megkötve gubbasztott, remegett. Kutyaház nem volt, csak egy üres edény és egy összetört, műanyag gyerekház, amelyet menedékként próbált használni, ám a hidegtől ez sem védte meg. Gazdái azért nem engedték be a házba, mert nem volt szobatiszta, és az anyuka nem akarta, hogy a gyereke közelében legyen az állat.

Az állatmentők szerencsére még időben érkeztek, ugyanis ilyen állapotban szinte biztos, hogy nem élte volna túl ezt a hideget. Chester gazdáit lemondatták a tartási jogukról, majd egyből rohantak vele az állatorvoshoz.

A nyolcéves Chester most már gondos kezekben, melegben várja, hogy rátaláljon az álomgazdi. Jelenleg a vérvétele eredményeire vár, addig viszont a kórházban próbálják beállítani az étkeztetését, hogy óvatosan, de visszanyerje azt a körülbelül 15 kilogrammot, ami már egészséges lenne számára.

“Kérnénk nagy drukkot Chesternek. Az utolsó képen láthatjátok, hogy kettő évvel ezelőtt milyen gyönyörű kutyus volt. Alig két év alatt roncsot csináltak Chesterből mind testileg, mind lelkileg. Az eljárást természetesen megkezdjük. Kérjük, ha tehetitek, segítsetek Chester költségeiben, illetve osszátok őt, hogy a kórházból egyenest egy meleg otthonba érkezzen, amiben talán soha nem volt része. Igyekszünk neki visszaadni a hitet az emberekben, együtt sikerülni fog” – írta az egyesület a bejegyzésükben.

Segíteni a következő módon lehet:

Számlaszám:
Unicredit Bank 10918001-00000071-62750004
Kedvezményezett: Tetovált Állatmentők
Paypal: info@allatmentok.hu
Közlemény: Chester
Adhat vonal: 13600/55-ös kód

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

19

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

12

Szomorú
Szomorú

80

Dűhítő
Dűhítő

293

Hűha
Hűha

5

A Széttört gyerekházból mentették ki a csontsovány, fagyoskodó kutyát bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk