25 millió forintért klónoztatták a boxert! Ilyen tündéri lett

Olvasási idő:1 Perc, 12 Másodperc

Szöul – Karácsonyra elhunyt kedvencük klónját kapta egy brit házaspár, akik 25 millió forintot fizettek azért, hogy a boxerük, Dylan újra velük lehessen.

 

A pár nyáron vesztette el az agydaganatban szenvedő állatot, de nem tudtak napirendre térni a gyász felett, és miután hallottak a Dél-Koreában működő, kisállatok klónozásával foglalkozó Sooam Biotech nevű cégről, úgy döntöttek, ennyi pénzt megér, hogy kedvencük hasonmása újból velük legyen.

Laura Jacques és Richard Remede a cég honlapján talált utasítások alapján maguk vettek DNS mintát Dylan testéből, a férfi pedig személyesen utazott Szöulba a boxerük kromoszómáit tartalmazó anyaggal. A klónozás másodjára sikerült, a kis klónkutya pedig december 27-én látta meg a napvilágot. Gazdái a Chance, vagyis esély nevet adták neki.- Hihetetlenül boldogok vagyunk – monda a Sun on Sunday-nek Richard. – Még csak pár órája született Chance, de máris látszik, mennyire hasonlít Dylanre, még a mintázata is azonos.
A koreai cég egy másik embriót is klónozott, a kiskutya a napokban jön majd a világra, de hogy kihez kerül majd, az egyelőre nem világos. A brit pár mindenesetre hamarosan hazaviszi a kis Chance-t, aki remélhetően méltó utódja lesz Dylannek.
A Sooam Biotech vezető tudósa, Dr Woo Suk Hwang 2005-ben dolgozta ki a kutya klónozás technológiáját -az első klónozott kutyus Snuppy névre hallgatott – azóta mintegy 700 klón állat született a klinikán. Bár az ember klónozása a világon mindenhol tilos, a házi állatok sokszorosítását nem tiltja törvény, egyedül az étkezésre szánt haszonállatokat nem szabad ezzel a technológiával „előállítani”.

Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
1

A 25 millió forintért klónoztatták a boxert! Ilyen tündéri lett bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk