„Az életével kellett fizetnie” – tragédia történt a Budai Várban

Tragikus kutyatámadás történt a budai Várban. Az önkormányzat hónapok óta nem tesz semmit, hogy a balhék megelőzésében segítse a gazdikat, hiába kérte a lakosság.

Egy Szotyi nevű yorki kutyus volt az áldozata a legutóbbi kutyatámadásnak a Budai Várban. Két héttel ezelőtt egy nagyobb testű kutya felkapta és eltörte a gerincét. A Zsombor nevű vizsla, aki a támadásért volt felelős, korábban is agresszíven viselkedett más kutyákkal szemben is. Emiatt már veszélyesnek nyilvánították, azonban gazdája nem tartotta be a kötelezettségeit, szájkosár és a fojtónyakörv nélkül vitte sétálni kutyusát.

Bár a mostani támadás alkalmával volt egy vékony póráz a vizsla nyakán, a járvány óta egyre több olyan incidens történt, amely során póráz nélkül sétáltatott négylábúak miatt volt összetűzés a szabályosan sétáltatott kutyákkal. Ezekben az esetekben ráadásul a pórázon sétáltatott kutyák hátrányból is indulnak, ugyanis nem tudnak olyan szabadon mozogni, mint a rájuk támadó ebek.

Szotyi gazdája a Facebookon számolt be a szomorú részletekről:

„Egy szintén vári lakos Zsombor nevű vizsla a Dísz téren, a Vár Bisztró előtt, a hátunk mögül Szotyira támadt és eltörte a gerincét. A gazdi hanyagságáért Szotyinak az életével kellett fizetnie…”

A gazdik korábban az I. kerületi önkormányzattól vártak segítséget a sorozatos balhék megoldására, ám eddig nem történt semmi. Mostanában ezért egyre többen kezdtek el maguknál gáz- vagy éppen paprika spray-t hordani önvédelmi megfontolásból.

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

0

Vicces
Vicces

2

Imádom
Imádom

1

Szomorú
Szomorú

88

Dűhítő
Dűhítő

182

Hűha
Hűha

3

A „Az életével kellett fizetnie” – tragédia történt a Budai Várban bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk