Íme a világ 10 legdrágább kutyája

Azt mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. És ha azt szeretnéd, hogy a barátod egy bizonyos fajtához, vérvonalhoz vagy színhez tartozzon, akkor hatalmas összegeket kell fizetned.

Sok olyan kutya létezik, amit csak a gazdagok engedhetnek meg maguknak, és most felsoroljuk a legdrágábbakat.

(Az árak dollárban vannak feltüntetve, ami jelenleg 265ft)

Pomerániai spitz

800 és 2500 dollár között mozog az áruk ezeknek a kis hógolyószerű kutyusoknak, amelyek rendkívül nyitottak, szeretik az embereket, és elképesztően picik.

Argentin dog

Ezeknek a vadász- és őrzőfajtáknak az ára akár 4,000 dollárt is elérheti. Sajnos nagyon agresszívek tudnak lenni, ha nem megfelelően képzik őket.

Akita

Az akita vagy akita inu, egy Japánból származó kutyafajta. Neve az Akita prefektúrából és az inu (japánul: kutya) szóból tevődik össze. Nevezik még matagi inunak is a medvevadász múltja után. Az akita a szamurájok kutyája volt, Japánban az egészség és a jólét jelképe. 1999 óta megkülönböztetik az akita inu és a nagy japán kutya néven elfogadott amerikai akitának is nevezett fajtát. Az amerikai akita nagyobb, vaskosabb fajta, sötétebb fejjel. Az ára 800 — 4,500 dollár között van.

Rottweiler

Ha egy jó házőrzőre vágysz, nem kell tovább keresgélned. Gyakran alkalmazzák őket kereső-, mentő vagy rendőrkutyaként is. Áruk 1,000 — 6,000 dollár közt mozog.

Fáraókutya

Ismét egy igazi ritkaságról van szó, aminek fennmaradása – úgy tartják – annak köszönhető, hogy a föníciaiak magukkal vitték fáraókutyáikat, mikor letelepedtek Málta és Gozo szigetén. Kifejezetten ritka kutya, ez magyarázza magas árát, ami 1,200 és 6,500 dollár között mozog átlagosan.

Azawakh

Karcsú, elegáns megjelenésű agárfajta. Feje hosszú, keskeny, szeme mandulavágású, színe a standard szerint “égő topázra emlékeztető”. Füle lelóg. Háta rövid, egyenes, fara enyhén csapott, mellkasa mély, hasa felhúzott. Végtagjai egyenesek, izmosak. Farka hosszú, vékony, mozgékony. Szőrzete rövid, selymes tapintású. Színe rőtes, vörös vagy homokszínű, fehér jegyekkel az arcorri részen, a mellkason és a farokvégen. Az ára 3,000 — 6,500 dollár között van

Tibeti masztiff

Ennek a kutyusnak az ára 2,500 — 7,000 dollár között van. A kínai, nepáli és tibeti ősi nomád törzsek a juhok ragadozóktól való védelmére használtak. A tibeti masztiff a világ egyik legnagyobb és legvédettebb fajtája. Egyedei akár 83 centiméterre és 72 kilósra is megnőhetnek.

2014-ben jelentették, hogy ez a fajta volt az egyik a legdrágább kutya a világon, miután eladtak egyet 1,9 millió dollárért (csaknem 503 millió forint).

Csau csau

Az egyik legrégebbi, ma is létező kutyafajta. Jó vadász- és őrzőkutyák, különlegességük, hogy egyedi, fekete nyelvvel rendelkeznek. 900 — 8,500 dollárig árulják őket.

KIS OROSZLÁNKUTYA

Kialakulása az 1500-as évekre tehető. Az európai arisztokrácia körében évszázadokon át igen kedvelt fajta volt. Goy Alba hercegét ábrázoló, az 1700-as évek végén készült festményén is találkozunk vele. Később népszerűsége rohamosan csökkent, 1960 táján a világ egyik legritkább fajtájaként tartották számon. Az utóbbi években – különösen az Egyesült Államokban – ismét népszerűbb ez az értelmes, jó természetű állat. Ára 4,800 és 10,000 dollár között van.

SZAMOJÉD

A szamojéd (samoyed) kutyafajta az őshazájában, Szibériában, a Jenyiszej és az Ob folyó közötti területen élő szamojéd népcsoportról kapta nevét, az ottani emberek mindenes munkakutyája volt. Használták rénszarvasterelésre, szánhúzásra és vadászatra egyaránt – a szamojédek nagy becsben tartották kutyáikat, hiszen a mindennapi túlélés nélkülük lehetetlen lett volna számukra. A mai szamojédek rendkívül tetszetős küllemű és kedves karakterű kutyák, elsősorban kedvencként tartják őket, de kiválóan alkalmasak különböző kutyás sportokra is (szánhúzás, terelés, agility stb.). Az ára 4,000 és 11,000 dollár között mozog.

 

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

76

Vicces
Vicces

7

Imádom
Imádom

40

Szomorú
Szomorú

2

Dűhítő
Dűhítő

2

Hűha
Hűha

18

A Íme a világ 10 legdrágább kutyája bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk