Sérült vadakat ment a vadász és kutyája

Achille és kutyája, Sally addig követik a sérült állatok nyomait, amíg meg nem találják.

Achille és Sally elválaszthatatlanok, az észak-olasz Adamello Brenta Természeti Park hegyeiben hihetetlen összhangban dolgoznak. A férfi és a bajor kopó komoly feladatot látnak el, amely a természet szempontjából kifejezetten fontos. Olyan sérült, vadon élő állatokat kutatnak fel, amiket bejelentenek. A nyomok persze valamennyit segítenek, de mindenekelőtt a kutya szaglóreceptorai teszik lehetővé, hogy megtalálják a sérült állatot, és kiderüljön, hogy lehet-e még rajta segíteni, vagy véget kell vetni a szenvedésének. Szívet megérintő jelenet, amikor rátalálnak a megmentendő állatra.

– Nagyon sok szarvas szenved, mert a vadászok eltalálták, de nem ölték meg, vagy azok, amelyeket elütöttek – mondja Onorati.

Achille-nek ez már a második kutyája. Sissivel hosszú éveken át taposták a trentinoi Val d’Algone útjait, majd kiképezte Sallyt, akit a nevét Vasco Rossi daláról kapta.

– Már nagyon messziről ki tudja szagolni a sebesült állatot. A szarvasok, amikor szerelmesek, elvesztik az eszüket és sok veszélyes dolgot csinálnak, és néha a medvék is megsérülnek, de az ő megmentésük komplikáltabb.

A kutyás állatmentés hatalmas örömöt jelent a férfi számára, különösen akkor boldog, ha sikerül életben tartani a megtalált vadállatot – számolt be róla a corriere.it.

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

18

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

7

Szomorú
Szomorú

0

Dűhítő
Dűhítő

0

Hűha
Hűha

0

A Sérült vadakat ment a vadász és kutyája bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk