Griffin, a segítőkutya is diplomát kapott

A világon elsőként egy golden retriever is felsőfokú „diplomát” kapott, mert gazdájával, a kerekesszékbe kényszerült Brittany Hawley-vel (24) együtt elvégezte tanulmányait a New York állambeli Potsdam Clarkson Egyetemén. A két friss diplomás nem hiányzott egyetlen előadásról vagy foglalkozásról sem, dicsérte meg az elválaszthatatlan párost az évzáró ünnepségen a dékán.

Griffin együtt kapta meg a diplomát gazdájával, Brittany Hawley-vel, hiszen együtt végezték el az egyetemet /Fotó: MTI/AP – Steve Jacobs

– Az én terapeutám Griffin. Imádott kiskutyám sokat segített, hogy leküzdjem a fájdalmaimat és a szorongásaimat, beilleszkedjek a közösségbe – mesélt kapcsolatukról a mozgássérült Hawley. – Biztonságot ad a jelenléte, s főként az, hogy sok, számomra kifejezetten fizikai fájdalommal járó feladatot is levett a vállamról: ajtókat nyitott, világítást kapcsolt, tárgyakat hozott ide nekem. Annyira megszoktam, hogy a jövőben csak akkor vállalok el egy munkát, ha Griffint és engem együtt vesznek fel.

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

4

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

7

Szomorú
Szomorú

0

Dűhítő
Dűhítő

0

Hűha
Hűha

0

A Griffin, a segítőkutya is diplomát kapott bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk