Megdöbbentő adatok: kutyák száma Magyarországon

Olvasási idő:1 Perc, 10 Másodperc

Nagyjából évente hoznak le statisztikákat, hogy hány kutya él az országban, ebből mennyi a kóbor kutya vagy mennyi az elaltatott kutya.Sajnos több menhely és állatvédő terjeszt  olyan adatokat ami még csak megközelítőleg sem felel meg a valóságnak. A legelterjedtebb hamis hír, hogy Magyarországon 2 millió kóbor kutya él. Ez szintén hazugság és reméljük soha nem is lesz még megközelítőleg sem ilyen szám. A valóság az,hogy a legutóbbi adatok szerint a kóbor kutyák száma az országban 150.000 körül mozog. Ez is szörnyű szám,hisz már 1 kóbor kutya is tragédia nem hogy ennyi, de a 2 milliós szám teljesen alaptalan és csak riogatás ként szolgál.

 

Valamint itt vannak még a főbb adatok:

  • Magyarországon 114 hivatalosan regisztrált állatmenhely működik, ahol összesen 10 000 állatot tartanak, legfőképpen kutyákat. Ugyanakkor léteznek nem hivatalos menhelyek is, ezek száma ismeretlen.
  • 3200 gyepmesteri telep van az országban, ahol kb. 150 000 állatot „ártalmatlanítanak” évente
  • a Magyarországon kilőtt kóbor kutyák száma, 2005-ben: 14 441 (Galéria: 4. kép. Vadgazdálkodási adattár, 2005)
  • Magyarországon jelenleg kb 2,5millió kutya él, ebben a számban a gazdás és nem gazdás kutyák is benne vannak.

 

A Magyarországon élő kutyák számáról hozzávetőleges számot adhat még az ebek adatait nyilvántartó országos elektronikus adatbázis is (MÁOK petvetdata.hu, Mikrochip nyilvántartások), melyben a mikrochippel megjelölt ebek kerülnek bejegyzésre. Jelenleg az adatbázisban regisztrált állatok száma kb. 1 500 000 állat, és ez a szám napról napra folyamatosan növekszik.


Vicces

Vicces

0


Szomorú

Szomorú
0


Imádom

Imádom
0


Unalmas

Unalmas

0


Dühítő

Dühítő
0


Érdekes

Érdekes
0

A Megdöbbentő adatok: kutyák száma Magyarországon bejegyzés először -én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk