Ezért egészséges, ha szájon nyal a kutyád a kutatók szerint

Amerikai kutatók állítása szerint egészséges, ha a kutya szájon nyalja a gazdáját. Igaz, hogy felettébb gusztustalannak tűnik, de mégis jótékony hatással van a szervezetre.

A bizarr kijelentést az University of Arizona kutatói tették, akik most önkénteseket toboroznak, hogy mindezt be is tudják bizonyítani. Vagyis, hogy a kutyák bélrendszerében élő mikrobák jót tesznek a tulajdonos egészségének.

A tudósok szerint a kutya erősíti a gyerek immunrendszerét, sőt csökkenti az asztma és allergia kialakulásának a kockázatát.

A kutyában lévő csírák hasonló jótékony hatással vannak a gazdáik szervezetére, mint a probiotikus joghurtok, amelyekben jó baktériumok vannak.

A kutatók ezt a megdöbbentő felfedezést akkor tették, mikor az ebek bélrendszerében lévő élősködőket tanulmányozták.

Az emberi emésztőrendszerben több mint 500 féle baktérium van, ezekben vannak jó és rossz élősködők egyaránt. A jókat pedig probiotikumoknak is nevezik, mert hasznosak és fenntartják a bélrendszer egészségét, segítenek az emésztésben és még az immunrendszert is erősítik.

Az egyik tudós Dr. Kelly elmondta, hogy mikor a kutya megnyalja a gazdáját, akkor a kutya csírák bejutnak a szervezetbe. 

Probiotikus hatásuk miatt pedig javítják az idős emberek fizikai és mentális egészségét. Mindezt pedig úgy érik el, hogy az emberi bélben lévő hasznos mikroorganizmusok növekedését fokozzák.

 

Mit gondolsz erről?
Tetszik
Tetszik

10

Vicces
Vicces

0

Imádom
Imádom

5

Szomorú
Szomorú

0

Dűhítő
Dűhítő

0

Hűha
Hűha

0

A Ezért egészséges, ha szájon nyal a kutyád a kutatók szerint bejegyzés először Kutyás hírek-én jelent meg.

About Post Author

eredeti cikk